spot_img

MotoGP, Ισπανίας QP: Μαγική pole position o Bagnaia

O Peco Bagnaia της Ducati Corse ηταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ισπανίας γράφοντας ένα νέο ρεκόρ πίστας. 

Οι κατατακτήριες του GP Ισπανίας είχαν μεγάλο ανταγωνισμό και αρκετές πτώσεις στη δεύτερη περίοδο. Η πρώτη σειρά περιλαμβάνεται από τρεις διαφορετικές μοτοσικλέτες, όμως η Ducati ήταν αυτή που πανηγύρισε ακόμα μία pole position τη φετινή χρονιά. Ο Francesco Bagnaia έκανε ένα φανταστικό γύρο στο 1:36.170 και βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων για πρώτη φορά το 2022, όπως και η εργοστασιακή Ducati. Ο Fabio Quartararo με Yamaha ήταν στη 2η θέση, αλλά είχε διαφορά 0,453s από την κορυφή, με τον Aleix Espargaro (Aprilla) να είναι ο μόνος Ισπανός στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, όντας 0,763s πίσω από το χρόνο της pole. 

Ο Jack Miller ολοκλήρωσε στην 4η θέση την εξαιρετική διαδικασία για την εργοστασιακή Ducati. Ο Marc Marquez με Honda κατάφερε να βρεθεί στην 5η θέση, με τον Johann Zarco με Ducati να έπεται στην 6η θέση. Διαφορετικές μοτοσικλέτες και στην τρίτη σειρά εκκίνησης, με τους Takaaki Nakagami (Honda), Marco Bezzecchi (Ducati) και Joan Mir (Suzuki) να καταλαμβάνουν τις θέσεις 7, 8 και 9. Οι τελευταίοι οδηγοί που συμμετείχαν στη μάχη της pole position ήταν οι Jorge Martin (10η θέση) και Enea Bastianini (11η θέση) με Ducati, καθώς και ο Maverick Vinales (12η θέση) με Aprilla.

Προς μεγάλη αρνητική του έκπληξη, ο Pol Espargaro με Honda δεν προκρίθηκε στο Q2 και θα εκκινήσει το GP Ισπανίας από τη 13η θέση, ομοίως και ο Alex Rins με Suzuki, που κατετάγη στη 14η θέση. Ο Brad Binder με ΚΤΜ ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες στη 15η θέση. Ο Franco Morbidelli με Yamaha ήταν στη 16η θέση, έχοντας πίσω του τον Fabio Di Giannantonio με Ducati στη 17η θέση. Ο Remy Gardner με ΚΤΜ κατάφερε να βρεθεί στη 18η θέση, με τον Luca Marini με Ducati να έπεται στη 19η θέση.

Από τις θέσεις 20 μέχρι 25 κατετάγησαν, κατά σειρά, οι Stefan Bradl (Honda), Miguel Oliveira (KTM), Alex Marquez (Honda), Andrea Dovizioso (Yamaha), Lorenzo Savadori (Aprilla) και Darryn Binder (Yamaha).

Ο αυριανός αγώνας στην πίστα της Jerez διεξάγεται στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα QP GP Ισπανίας

Image

Image

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles