spot_img

Πότε θα κριθεί το μέλλον του Sargeant στη Williams

Ο επικεφαλής της Williams Racing, James Vowles, αναφέρει ότι η ομάδα είναι διατεθειμένη να δώσει στον Logan Sergeant το υπόλοιπο της σεζόν, προκειμένου να αποδείξει ότι αξίζει να παραμείνει στην Βρετανική ομάδα.

Αφού η AlphaTauri επιβεβαίωσε τους Daniel Ricciardo και Yuki Tsunoda τον περασμένο μήνα, η Williams παραμένει η μόνη ομάδα στο grid της F1 που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει και τους δύο οδηγούς της για την επόμενη χρονιά. Ο James Vowles έχει εκφράσει στο παρελθόν ότι η ομάδα του Grove έχει περιγράψει τους στόχους που πρέπει να πετύχει ο Sargeant, ώστε να συνεχίσει και του χρόνου μαζί με τον τρέχοντα ομόσταυλό του, Alex Albon.

Ερωτηθείς στο Κατάρ εάν η Williams θα μπορέσει να πάρει μια απόφαση για το μέλλον του Sargeant, ο Vowles είπε.

«Όχι, υποψιάζομαι ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Νομίζω ότι έχουμε ήδη δεσμευτεί για την κατεύθυνση αυτού του ταξιδιού στην οποία βρισκόμαστε μαζί με τον Logan [Sargeant], του έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι και θα ήταν λάθος να πάμε ενάντια σε αυτό το πλάνο, τη δεδομένη χρονική περίοδο. Οπότε θα μάθουμε στο τέλος της σεζόν».

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ.

Ο Sargeant έχει δυσκολευτεί εκτενώς σε όλη την (πρώτη του) σεζόν, με τον Albon να είναι υπεύθυνος για τη συγκέντρωση και των 23 βαθμών της Williams μέχρι στιγμής το 2023.

Ο νεοφερμένος Αμερικανός έχει επίσης εμπλακεί σε διάφορα περιστατικά, με πιο πρόσφατο αυτό της Ιαπωνίας, όταν υπέστη ένα βαρύ τρακάρισμα στην τελευταία στροφή,  στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Η ομάδα του Grove ανέφερε πως το χτύπημα αυτό επικάλυψε ένα πολλά υποσχόμενο τριήμερο, με τον Sargeant να λέει πως στο Κατάρ θα είναι πιο προσεκτικός, ώστε να διασφαλίσει ένα “καθαρότερο” Σαββατοκύριακο. 

Ο Vowles ισχυρίζεται ότι ο Sargeant έχει τον απαραίτητο ρυθμό, αλλά πρέπει να μειώσει τα λάθη του, για να μπορέσει να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα όταν είναι απαραίτητο. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Ο ρυθμός είναι εκεί. Αυτό είναι το πράγμα που δεν θα μπορούσαμε να διορθώσουμε ή να επισκευάσουμε – αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι, όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα, υπάρχουν στοιχεία ασυνέπειας που εισχωρούν, και με τη μορφή αυτού, οδηγούν σε ατύχημα μερικές φορές. Στη Suzuka ο γύρος που έκανε ήταν εφάμιλλος (στα δεδομένα) με του Alex, αλλά προφανώς αμαυρώθηκε από το γεγονός ότι στην τελευταία στροφή, είχε πολύ επιθετική εφαρμογή στο γκάζι και υπήρξε μια σύγκρουση και μάλιστα, μια σημαντική σύγκρουση ως αποτέλεσμα αυτού. Αυτό για το οποίο εργαζόμαστε μαζί του είναι στην πραγματικότητα η πρόοδος μέχρι εκείνο το σημείο. Την Παρασκευή ήταν δύο δευτερόλεπτα μακριά από τον Alex και έφτασε έως το ένα δέκατο στο FP3 – στην πραγματικότητα ήταν πιο γρήγορος στο FP3. Κρατάμε αυτή τη νοοτροπία σε όλη τη διαδρομή που προσπαθούμε να κάνουμε μαζί». 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles