spot_img

GP ΗΠΑ FP1: O Verstappen δείχνει το δρόμο πριν τις κατατακτήριες

O Max Verstappen της Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP ΗΠΑ και πλέον όλα είναι έτοιμα για τη μάχη της pole position στις κατατακτήριες δοκιμές.

Η δράση ξεκίνησε στο Grand Prix ΗΠΑ της Formula 1, με τη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών να έχει περάσει στην ιστορία. Οι ομάδες είχαν μόλις μία ώρα ώστε να αξιολογήσουν το στήσιμο των μονοθεσίων τους, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου απλή διαδικασία στο Circuit of the Americas. Παράλληλα, έπρεπε οι οδηγοί να κάνουν προσομοιώσεις κατατακτήριων και αγώνα, μιας και βρισκόμαστε σε τριήμερο με Αγώνα Σπριντ.

Μετά από 60 λεπτά δράσης, ταχύτερος οδηγός ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing με χρόνο στο 1:35,912. Ο Ολλανδός σημείωσε την επίδοση αυτή με τη μαλακή γόμα ελαστικών και ήταν 0,156 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O LEwis Hamilton ήταν ταχύτερος στα δύο πρώτα κομμάτια της πίστας, όμως είχε λάθη στο τελευταίο που τον περιόρισαν στην 3η θέση της κατάταξης. Η Mercedes έφερε μια σημαντική αναβάθμιση στο Τέξας και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα βρίσκεται στη συνέχεια του τριημέρου.

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ. 

Ακολούθησε ο Sergio Perez με τη δεύτερη RB19, ενώ ο Kevin Magnussen εντυπωσίασε με τον 5ο ταχύτερο χρόνο με την αναβαθμισμένη Haas VF-23. Στην 6η θέση ήταν ο George Russell, μπροστά από τη Williams του Alex Albon. Ο Carlos Sainz ήταν 8ος, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ και Pierre Gasly.

Μακριά από τις πρώτες θέσεις ήταν οι οδηγοί των McLaren και Aston Martin. Οι δύο ομάδες είχαν ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ενόψει κατατακτήριων δοκιμών, είναι άγνωστο το τι μπορούν να κάνουν. Ο Lance Stroll ήταν ο μεγάλος άτυχος της διαδικασίας, καθώς ένα πρόβλημα στην AMR23 τον άφησε στο γκαράζ για το μεγαλύτερο μέρος του FP1 κι έτσι πηγαίνει απροετοίμαστος στη συνέχεια του τριημέρου.

Αποτελέσματα FP1 GP ΗΠΑ

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles