spot_img

Priestley: «Η Mercedes είναι σε απόγνωση»

Ο πρώην μηχανικός της McLaren Racing στη Formula 1, Marc Priestley μίλησε για την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στη Mercedes-AMG και τους λόγους που συνεχίζει να πειραματίζεται.

Έπειτα από δύο αποτυχημένα μονοθέσια, αρκετός κόσμος περίμενε η Mercedes-AMG F1 να παρουσιάσει ένα νέο, ανανεωμένο πρόσωπο στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. H πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ διαφορετική, καθώς η W15 είναι ένα μέτριο μονοθέσιο που δεν έχει τερματίσει πάνω από την 5η θέση έως τώρα στο 2024.

Όπως έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια έτσι και φέτος, η γερμανική ομάδα πραγματοποιεί πειράματα με το στήσιμο των μονοθεσίων της. Για άλλη μία φορά ο Lewis Hamilton ανέλαβε να στήσει πολύ διαφορετικά το μονοθέσιό του σε σύγκριση με το βασικό set-up που είχε ο George Russell.

Γιατί όμως η Mercedes φτάνει στο σημείο να κάνει πειράματα για να βρει απόδοση έναντι του ανταγωνισμού; Ο πρώην μηχανικός της McLaren Racing, Marc Priestley, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Hamilton στο παρελθόν, εξήγησε το σκεπτικό της γερμανικής ομάδας στο τελευταίο του vlog στο Youtube.

«Γιατί κάνει o Hamilton τα πειράματα; Τι ακριβώς συμβαίνει; Πιστεύω πως στη Mercedes είναι απεγνωσμένοι. Έχουν ένα μονοθέσιο το οποίο δεν λειτουργεί όπως θα ήθελαν και δυσκολεύονται πολύ να βρουν επιπλέον απόδοση. Ο Lewis είναι στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του με τη Mercedes και σίγουρα θέλει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Γνωρίζει πως δεν πρόκειται να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως θέλει να ξεκλειδώσει κάτι που θα του δώσει την ευκαιρία να πάρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Δεν απομακρύνεται από την ομάδα ούτε είναι απεγνωσμένος να φύγει. Σίγουρα η τωρινή κατάσταση θα είναι πολύ εκνευριστική, όμως πιστεύω σίγουρα πως θέλει να βρει έναν τρόπο για να αντλήσει περισσότερη απόδοση από το μονοθέσιο. Αυτό προσπαθεί να κάνει ουσιαστικά. Γι’ αυτό κάνει τόσο μεγάλα πειράματα και κινείται σε μία πολύ διαφορετική κατεύθυνση. Όταν κάνεις τόσο μεγάλες αλλαγές, ελπίζεις πως θα δεις κάποιο αποτέλεσμα. Ένας λόγος που ομάδες και οδηγοί κάνουν τέτοιες κινήσεις είναι η απόγνωση».

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Κίνας και όλα όσα έγιναν στο τριήμερο. Ακούστε την με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles