spot_img

Πρώην junior οδηγός της Red Bull «ξεσπά» κατά του Perez

Με την απόδοση του Sergio Perez να μην συναντά τις προσδοκίες της Red Bull Racing στα τελευταία αγωνιστικά τριήμερα δεν είναι λίγοι που τολμούν να ασκήσουν αυστηρή κριτική στον ίδιο και την ομάδα.

Το 2021 η καριέρα του Sergio Perez στη Formula 1 πέρασε σε άλλο επίπεδο όταν του προσφέρθηκε η θέση του δεύτερου οδηγού στη Red Bull Racing δίπλα στο Max Verstappen. Για πρώτη φορά μετά το 2007 η αυστριακή ομάδα πήρε το ρίσκο να μην επιλέξει οδηγό από τις ακαδημίες της, ειδικά όταν οι Pierre Gasly και Alex Albon τα προηγούμενα έτη δεν κατάφεραν να φτάσουν τις υψηλές προσδοκίες της ομάδας.

Ο πρώην οδηγός της Toro Rosso, Jaime Alguersuari, πιστεύει ότι απόφαση της Red Bull να επιλέξουν τον Perez και όχι κάποιον οδηγό από τις ακαδημίες κάνει κακό στην εικόνα της ομάδας.

«Το γεγονός ότι ο Perez αγωνίζεται στη Red Bull αποδεικνύει ότι οι ακαδημίες της ομάδες δεν έχουν πετύχει. Αυτό που είπαν σ’ εμάς και στα μέσα ενημέρωσης είναι ότι θέλουν να χτίσουν πρωταθλητής ή τους καλύτερους οδηγούς που μπορούν, να τους δώσουν την ευκαιρία να οδηγήσουν στην AlphaTauri για να αποκτήσουν εμπειρία. Ήδη το ότι οι οδηγοί αυτοί μετά ψάχνουν να βρουν διαφορετική ομάδα είναι πολύ αμφιλεγόμενο και δεν βγάζει νόημα. Ξοδεύουν εκατομμύρια για χρόνια σε τόσους οδηγούς στις junior κατηγορίες για να μπουν μετά στη Formula 1, αλλά τους δίνουν πολύ λίγες ευκαιρίες και απλά εύχεσαι να έχεις καλό μονοθέσιο, γιατί χωρίς αυτό δεν κάνεις τίποτα, μένεις πίσω μέχρι να έχεις ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο όπως της Red Bull. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Checo δεν ήταν ποτέ στις ακαδημίες. Αν ήταν και αν αναλογιστούμε το πώς ο Helmut Marko κρίνει τους οδηγούς, δεν θα είχε αντέξει ούτε ένα χρόνο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #119 με την ανάλυση του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας. 

Στη φετινή σεζόν ο Μεξικανός έχει κερδίσει μόλις δυο αγώνες, αν και στην αρχή της σεζόν έδειχνε να είναι άκρως ανταγωνιστικός και πολλοί πίστευαν ότι θα μπορούσε να κοντράρει το Verstappen στη μάχη του τίτλου. Η απόδοσή του στην πίστα όμως πήρε την “κατηφόρα” στους επόμενους αγώνες και ο Alguersuari υποστηρίζει πως οι μέρες του στη Red Bull και δικαίως είναι μετρημένες.

«Έχει στα χέρια του ένα μονοθέσιο ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο και δεν επιτρέπεται να είναι μισό δευτερόλεπτο ή επτά δέκατα πιο αργός. Αν ο teammate σου κερδίζει σε όλου τους αγώνες πρέπει να είσαι τουλάχιστον και εσύ στο βάθρο και όχι μόνο στις καλές σου μέρες. Πρέπει να έχεις την ίδια απόδοση αλλιώς έχουν κάθε δικαίωμα να σε διώξουν. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο grid που σίγουρα θα μπορούσαν να είναι πιο κοντά στο Max».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles