spot_img

Προς πώληση η Williams και άμεσο διαζύγιο με τον βασικό χορηγό RoKit

Η Williams Racing ανακοίνωσε πως επιθυμεί να πουλήσει ένα μέρος ή ολόκληρη την ομάδα της Formula 1, μετά και τις τελευταίες οικονομικές δυσκολίες.

Με την πανδημία του Covid 19 να έχει επηρεάσει αρνητικά το οικονομικό προσκήνιο της Formula 1, οι κινήσεις της F1 και της Liberty Media να διασφαλίσουν το μέλλον των ομάδων στο σπορ φαίνεται πως δεν ήταν αρκετές. Η Williams προχώρησε σε μια ακόμα ανακοίνωση, η οποία ενδέχεται μελλοντικά να βάλει τέλος στην ιστορική αυτή ομάδα.

Όπως έγινε γνωστό μέσω των επίσημων λογαριασμών της, η εταιρεία επιθυμεί να ακολουθήσει μια στρατηγική η οποία περιλαμβάνει τη πώληση ενός μέρους, ή ακόμα και ολόκληρης της ομάδας της Formula 1. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Williams ανακοίνωσε την πώληση του Williams Advanced Engineering και έβαλε σε υποθήκη σχεδόν όλα της τα περιουσιακά στοιχεία.

Το ενδεχόμενο να πουληθεί ολόκληρη η ομάδα, θα φέρει εκτός Formula 1 ένα από τα πιο ιστορικά ονόματα στο σπορ, καθώς η Williams αγωνίζεται στο σπορ από το 1977.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η άμεση ακύρωση της συμφωνίας που είχε με τον βασικό χορηγό της Rokit, με τη μεταξύ τους συμφωνία να προόριζε διάρκεια μέχρι και το 2023. Η ομάδα θα αποκαλύψει νέο χρωματισμό στο μονοθέσιό της μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μπορεί η Williams να έχει αρνηθεί τις οποιεσδήποτε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές ή αγοραστές, όμως σύμφωνα με τα οικονομικά του 2019, η τωρινή κατάσταση ενδέχεται να μην ήταν αναστρέψιμη ούτε και με το επερχόμενο Budget Cap.

Το Williams Group είδε πτώση στα έσοδα κατά 160 εκατομμύρια λίρες το 2019, από τα 176,5 εκατομμύρια λίρες του 2018. Οι οικονομικές απολαβές της ομάδας ανήλθαν στα 95,4 εκατομμύρια λίρες το 2019, 35,2 εκατομμύρια λιγότερα από το 2018, ενώ σημείωσε απώλειες 10,1 εκατομμυρίων, σε σχέση με έσοδα 16 εκατομμυρίων το 2018.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles