spot_img

Προβληματισμός της Mercedes για την αξιοπιστία του κινητήρα της

Η Mercedes ανησυχεί για την αξιοπιστία στους κινητήρες που διαθέτει για το υπόλοιπο της σεζόν, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη αλλαγή στον Valtteri Bottas στο GP Ρωσίας.

Ο Valtteri Bottas χρειάστηκε αλλαγή σε εξαρτήματα της κινητήριας μονάδας για τρίτη φορά στους τελευταίους 4 αγώνες, κάνοντας την 5η αλλαγή στη σεζόν στο GP Ρωσίας. Η αλλαγή στον τελευταίο αγώνα ερμηνεύτηκε από κάποιους ως στρατηγική κίνηση της Mercedes απέναντι στο συν-διεκδικητή του Lewis Hamilton στο πρωτάθλημα οδηγών, Max Verstappen, που εκκινούσε από την τελευταία θέση.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Φαίνεται όμως πως οι μηχανικοί διαπίστωσαν πρόβλημα στη μονάδα ισχύος του Φινλανδού, κάτι που χρειάζεται επιπλέον έλεγχο. Τόσο ο Bottas, όσο και η ομάδα του, παραδέχτηκαν μετά το τέλος του αγώνα πως υπάρχει προβληματισμός για την αξιοπιστία της μονάδας ισχύος της Mercedes. Πιο συγκεκριμένα, ο Toto Wolff δήλωσε:

Αυτήν τη στιγμή επανεξετάζουμε την απόδοση των μονάδων ισχύος μας, καθώς υπάρχουν ερωτηματικά. Συνεπώς, δεν έχουμε αποφασίσει ποιους κινητήρες θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις του GP Ρωσίας.

Εκτός των πολλαπλών αλλαγών κινητήριας μονάδας στον Bottas, η Mercedes προβληματίζεται και για τις μονάδες ισχύος που δίνει στη Williams. Η ομάδα του Grove άλλαξε τον κινητήρα του Nicholas Latifi στο GP Ρωσίας, καθώς παρατήρησε απώλεια πεπιεσμένου αέρα. Το ίδιο πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει και ο George Russell στο GP Αυστρίας, όπου και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Ο Wolff επέμενε πως αυτό προβληματίζει τη Mercedes ενόψει της συνέχειας:

Προς το παρόν εξετάζουμε το κάθε τριήμερο ξεχωριστά, επανεκτιμούμε την απόδοση των μονάδων ισχύος και αργότερα παίρνουμε την απόφαση. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα και να βεβαιωθούμε πως θα λύσουμε όλα τα προβλήματα για τις κινητήριες μονάδες μας όχι μόνο για τη φετινή, αλλά και την επόμενη σεζόν. Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε μια φάση εκτίμησης για το πώς θα συνεχίσουμε τη σεζόν στο κομμάτι των μονάδων ισχύος.

Μην χάσετε απόψε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Η Mercedes είναι η κυρίαρχη ομάδα στην εποχή των υβριδικών κινητήρων V6 Turbo, όμως δεν έχουν λείψει κατά καιρούς τα προβλήματα γύρω από την αξιοπιστία. Φέτος, η σεζόν αποτελείται, πλέον, από 22 αγώνες, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Formula 1 και οι ομάδες έχουν μόλις τρεις διαθέσιμες μονάδες ισχύος. 

Ο Lewis Hamilton τοποθέτησε την 3η και τελευταία διαθέσιμη μονάδα ισχύος στο GP Βελγίου, ενώ μία από τις παλαιότερες που είχε χάθηκε μετά από ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε στις δοκιμές της Παρασκευής του GP Ολλανδίας. Είναι, λοιπόν, πιθανό ο Βρετανός να χρειαστεί 4η μονάδα ισχύος πριν τελειώσει το 2021, κάτι που σημαίνει πως θα έχει ποινή στη σειρά εκκίνησης σε όποιον αγώνα κάνει την αλλαγή. Τότε, θα μπει στη διαδικασία που μπήκε και ο Verstappen, δηλαδή θα κληθεί να επιλέξει τον κατάλληλο αγώνα για να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ρωσίας, ο Hamilton δήλωσε σχετικά με τις μονάδες ισχύος του:

Δεν έχω ιδέα αν θα χρειαστώ και 4η κινητήρια μονάδα τη φετινή σεζόν. Έχω χάσει ήδη μία από τις προηγούμενες, ενώ ο Valtteri έχασε αρκετές. Υπάρχουν και άλλοι κινητήρες Mercedes στα paddock που αντιμετώπισαν κάποια ζητήματα. Επομένως, εγώ προσπαθώ να είμαι απόλυτα προσεκτικός με τη χρήση των κινητήρων μου όποτε οδηγώ, προσπαθώ, όσο μπορώ, να ελαχιστοποιήσω τους γύρους που θα κάνω. Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί, δεν μπορώ να ελέγξω το μέλλον.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Lewis Hamilton ανέκτησε μετά το GP Ρωσίας το προβάδισμα στο πρωτάθλημα οδηγών και βρίσκεται μόλις 2 πόντους μπροστά από τον Max Verstappen. Είναι προφανές πως ενδεχόμενο πρόβλημα στις μονάδες ισχύος του Βρετανού μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στη μάχη του τίτλου.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles