spot_img

Sainz: «Νόμιζα πως είχα χάσει το βάθρο»

Ο Carlos Sainz έμεινε στο τέλος ευχαριστημένος με το βάθρο που κατέκτησε στο GP Ρωσίας, παρά το γεγονός πως σ’ ένα σημείο ένοιωθε απογοητευμένος με την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Carlos Sainz εκκινούσε τον αγώνα στην πίστα του Sochi από τη 2η θέση, κατάφερε, όμως, να στρίψει πρώτος μπροστά από τον Lando Norris. Ο Βρετανός τον πέρασε λίγους γύρους αργότερα και ο οδηγός της Ferrari μπήκε στα pits για αλλαγή σε hard ελαστικά. Στο τέλος του αγώνα, η θέση του στο βάθρο έμοιαζε χαμένη, όταν τον προσπέρασε ο Sergio Perez στον 47ο γύρο.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η βροχή, όμως, που εμφανίστηκε στους τελευταίους γύρους έφερε τον Sainz πίσω στο βάθρο, τερματίζοντας στην 3η θέση πίσω από τους Hamilton και Verstappen.

Ο Ισπανός οδηγός ρωτήθηκε μετά το πέρας του GP Ρωσίας για το αν είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που κατέκτησε, με τον ίδιο να εξηγεί τον αγώνα που είχε.

Πάρα πολύ, κυρίως επειδή σ’ ένα σημείο στον αγώνα φαινόταν πραγματικά πως κάτι δεν πάει καλά. Υπέφερα πολύ από τη φθορά των medium ελαστικών, ενώ ήμουν εύκολα στην κορυφή για τους 7-8 πρώτους γύρους. Είχα πολύ μεγάλη φθορά και έχασα τη θέση μου από τον Lando (Norris), ήμουν από τους πρώτους που μπήκα στα pits και βγήκα στην ουρά των μονοθεσίων πίσω από τον Valtteri, πέρασα δύσκολα με όλη αυτή την κίνηση και κάποια στιγμή σκέφτηκα πως η παρουσία μου στο βάθρο δε θα συμβεί.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις του GP Ρωσίας.

Το βάθρο τελικά ήρθε, όμως ο Sainz παραδέχτηκε πως δεν είναι χαρούμενος με το πόσο δύσκολο ήταν να διατηρήσει την πρωτοπορία πριν τη χάσει από τον Lando Norris στο 12ο γύρο.

Γενικότερα είμαι χαρούμενος, όμως νομίζω πως σαν Ferrari πρέπει απλά συνεχίσουμε ν’ αναλύουμε και να βλέπουμε συνεχώς τι μπορούμε να βελτιώσουμε με τα ελαστικά, με τα καύσιμα, με την τελική ταχύτητα. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως την επόμενη φορά που μία Ferrari θα οδηγεί ένα Grand Prix δε θα χάνουμε την πρωτοπορία τόσο εύκολα όπως συνέβη σήμερα. Γενικότερα, πιστεύω πως είχαμε ένα δυνατό αγώνα. Κάναμε τέλεια εκκίνηση, ρισκάραμε από την εξωτερική με τον Lando, κάναμε πολύ καλή διαχείριση στο stint με τα hard ελαστικά και μετά καταφέραμε να πιέσουμε. Ήμασταν καθ’ οδόν για μία άνετη 3η θέση, πριν έρθει η βροχή και κάνει τα πάντα δυσκολότερα. Τελικά, καταφέραμε να βρεθούμε στο βάθρο.

Μην χάσετε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Ο Sainz, επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει τα θετικά της ημέρας, που ήταν η απόφαση της ομάδας να τον βάλει εγκαίρως για ενδιάμεσα ελαστικά:

Ναι, πήραμε τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή. Έχασα σχεδόν ολοκληρωτικά τον έλεγχο του μονοθεσίου 2 ή 3 φορές, όταν πάρθηκε η απόφαση για μπω για τα ενδιάμεσα ελαστικά για να σιγουρέψουμε ότι θα μπορέσουμε να τερματίσουμε τον αγώνα. Τελικά, αποφασίσαμε να κάνουμε την αλλαγή για τους τελευταίους 4 γύρους και απέδωσε εξαιρετικά και καταλήξαμε στην 3η θέση. Επομένως ήταν σωστή επιλογή, σωστή διαχείριση. Απλώς είχα περισσότερα εμπόδια απ’ ό,τι περίμενα όταν βγήκα πρώτος από τη στροφή 2.

Αυτό ήταν το τρίτο βάθρο για τον Carlos Sainz με τη Ferrari, το οποίο βοήθησε την ιταλική ομάδα να μείνει σχετικά κοντά στη McLaren στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην 4η θέση στους 17,5 πόντους πίσω από τη βρετανική ομάδα. 

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles