spot_img

Rally Εσθονίας: Εντός έδρας θρίαμβος για τον Ott Tanak

Ο Ott Tanak της Hyundai ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για το Rally Εσθονίας, με το οποίο επέστρεψε το WRC στη δράση ύστερα από σχεδόν 6 μήνες διακοπής.

Ο Εσθονός κατάφερε και κέρδισε μέσα στην πατρίδα του, όντας επικεφαλής σε σχεδόν όλες τις Ειδικές Διαδρομές. Δεύτερος τερμάτισε ο teammate του, Craig Breen, για 22.2s. Τρίτος τερμάτισε ο Sébastien Ogier με το Toyota Yaris WRC, άλλα 4.7s πίσω, ώστε να διατηρήσει το προβάδισμά του στην βαθμολογία των οδηγών. Το έτερο Hyundai i20 WRC του Thierry Neuville, ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση, υπέστη σοβαρή ζημιά στην πίσω δεξιά ανάρτηση μετά από ένα απότομο πέρασμα από μια αριστερή στροφή, στην πρώτη Ειδική Διαδρομή για το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Βέλγος την ολοκλήρωσε σχεδόν “έρποντας” με το αυτοκίνητο, αλλά η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη πλέον που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.

Οι πέντε βαθμοί της Power Stage κατέληξαν για ένα ακόμη rally στον Kalle Rovanperä, ο οποίος είχε δεχτεί ποινή χρόνου από τους αγωνοδίκες για παραβίαση του parc ferme μετά την δέκατη Ειδική Διαδρομή. Παρόλ’ αυτά τερμάτισε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, πίσω από τον teammate Elfyn Evans που πήρε τέσσερις βαθμούς από τη δεύτερη θέση στην Power Stage. Οι υπόλοιπες θέσεις της καταλήφθηκαν από τους Tanak, Ogier και Breen.

Στις υπόλοιπες θέσεις της βαθμολογούμενης δεκάδας τερμάτισαν οι Teemu Suninen, Esapekka Lappi, Gus Greensmith, Oliver Solberg και Mads Østberg.

Αποτελέσματα Rally Εσθονίας και Βαθμολογίες Οδηγών/Κατασκευαστών

Rally ΕσθονίαςRally ΕσθονίαςRally Εσθονίας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles