spot_img

Οι πέντε μεγαλύτερες στιγμές του φετινού MotoGP έως τώρα

Οι πρώτοι πέντε αγώνες της φετινής ιδιαίτερης σεζόν του MotoGP ήταν κάθε άλλο παρά μονότονοι προσφέροντας πολλές εκπλήξεις, ανατροπές, ενθουσιασμό και όλα τα συναφή. Με τους δύο αγώνες στο Misano να πλησιάζουν πλέον όλο και περισσότερο, θα ρίξουμε μια ματιά στις πέντε στιγμές που έχουν “σημαδέψει” την φετινή σεζόν.

1. Ο σοβαρός τραυματισμός του Marc Marquez

Ο οκτώ-φορές πρωταθλητής υπέστη έναν τραυματισμό στο Grand Prix Ισπανίας για την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Ο Ισπανός έσωσε αρχικά τον αγώνα του όταν επαναφέρθηκε στην πίστα μετά από ένα λάθος του στη στροφή 4 της Jerez, αλλά είχε βρεθεί εκτός βαθμών. Σε μια επική του ανάκαμψη, έφτασε τον δεύτερο Maverick Vinales με τέσσερις γύρους να απομένουν. Βγαίνοντας από τη στροφή 3 είχε μια άσχημη πτώση, με αποτέλεσμα ο μπροστινός τροχός της μοτοσικλέτας του να χτυπήσει το δεξί του χέρι, αφήνοντάς του πολλά κατάγματα.

Μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο Marquez σόκαρε τους πάντες επιστρέφοντας στην Jerez σχεδόν μια εβδομάδα μετά, για το FP3 του Grand Prix Ανδαλουσίας. Μετά από μόλις έναν γύρο εξόδου στο Q1, οι πόνοι τον ανάγκασαν να αποσυρθεί από το αγωνιστικό τριήμερο. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν αργότερα πως ο θρύλος του MotoGP πιθανότατα δεν θα επιστρέψει για το υπόλοιπο της σεζόν.

2. Η οδηγική παράσταση του Quartararo

Μετά από πολλές εντυπωσιακές εμφανίσεις μέσα στο 2019 και την πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, ο Fabio Quartararo έδειξε από νωρίς φέτος, και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, πως είναι ικανός να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την απουσία του Marc Marquez. Ο Γάλλος έκανε το δύο στα δύο στην πίστα της Jerez, γράφοντας ιστορία τόσο για τη χώρα του όσο και για την δορυφορική ομάδα Petronas SRT της Yamaha.

Ο Quartararo κυριάρχησε στους πρώτους δύο αγώνες της σεζόν, αλλά έκτοτε δεν έχει καταφέρει να τερματίσει πάνω από την 7η θέση σε κανένα από τα επόμενα τρία Grand Prix, επιβεβαιώνοντας πόσο απρόβλεπτο είναι το φετινό MotoGP. Παρόλ’ αυτά παραμένει ακόμη στην κορυφή της βαθμολογίας.

3. Το λαμπρό άστρο ενός rookie

Η απουσία του Marc Marquez βρήκε τους Quartararo, Vinales και Andrea Dovizioso να τίθενται τα φαβορί για τον φετινό τίτλο. Ωστόσο, στο Grand Prix του Brno έκανε την τεράστια έκπληξη ο Brad Binder της KTM, παίρνοντας τη νίκη μόλις στον τρίτο του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία.

Ο νοτιοαφρικανός έγραψε ιστορία τόσο για τη χώρα του όσο και για την αυστριακή φίρμα, μπαίνοντας σε ένα κλειστό και ιδιαίτερο club που απαρτίζεται από αναβάτες που κέρδισαν αγώνα στην πρώτη τους σεζόν, όπως ο Jorge Lorenzo, ο Dani Pedrosa και ο Marc Marquez. Πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και θεωρείται με τη σειρά του ένας ακόμη υποψήφιος για τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης: Απογοητευμένος αλλά στο παιχνίδι του τίτλου ο Dovizioso
4. Το “μακελειό” στην Αυστρία

Το Grand Prix Αυστρίας είχε αρχικά σημαδευτεί από την ανακοίνωση του Dovizioso πως δεν θα ανανεώσει με την Ducati για το 2021. Ο αγώνας της Κυριακής προσέφερε μια από τις πιο τρομακτικές στιγμές στην ιστορία του σπορ. Ο Johann Zarco και ο Franco Morbidelli είχαν επαφή με σχεδόν 300 km/h στην στροφή 2 του Red Bull Ring, με τις ανεξέλεγκτες μοτοσικλέτες τους να εκτινάσσονται προς την κλειστή στροφή 3 με πολύ υψηλές ταχύτητες.

Ευτυχώς για όλους κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, με τους Valentino Rossi και Maverick Vinales να γλυτώνουν οριακά από την καταστροφή, σε έναν αγώνα που τελικά κέρδισε ο Andrea Dovizioso. Οι σκηνές από το ατύχημα αυτό αδιαμφισβήτητα θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη αρκετών για πάρα πολύ καιρό.

5. Η στιγμή της δόξας για την Πορτογαλία και την ομάδα Tech3

Μια εβδομάδα μετά το πέρας του Grand Prix Αυστρίας, η πίστα Red Bull Ring φιλοξένησε άλλον έναν αγώνα που θα θυμούνται πολλοί για καιρό. Ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά μετά από μια άσχημη σύγκρουση του Vinales στην στροφή 1, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε αρκετούς αναβάτες να κάνουν την υπέρβαση. Όπως συνηθίζεται πλέον στο Red Bull Ring, η νίκη κρίθηκε στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου.

Η μονομαχία ανάμεσα στον Pol Espargaro και τον Jack Miller έδωσε την ευκαιρία στον Πορτογάλο της KTM Tech3 Miguel Oliveira να “κλέψει” την πρωτοπορία, προσπερνώντας τους δύο αναβάτες στην προσπάθειά τους να βγουν με καλύτερη φόρα από την τελευταία στροφή. Ο Oliveira και η Tech3 γεύτηκαν τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά, με την KTM να προσθέτει άλλον έναν νεαρό νικητή στην ιστορία της.

Μετά από αυτές τις άνευ προηγουμένου συναρπαστικές εξελίξεις δημιουργείται το ακόλουθο ερώτημα: τι άλλο μας επιφυλάσσει το φετινό MotoGP;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles