spot_img

Ρατσιστής και με τη «βούλα» ο Piquet – Πρόστιμο για τα εμετικά σχόλια στον Hamilton

O πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Nelson Piquet, δέχθηκε πρόστιμο για τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που είχε κάνει για τον Lewis Hamilton.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Nelson Piquet βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής στον κόσμο της Formula 1 αλλά για τους λάθος λόγους. Μία συνέντευξή του από τον Νοέμβριο του 2021 είδε το φως της δημοσιότητας, στην οποία χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τον Lewis Hamilton.

Ο κόσμος της F1 αντέδρασε άμεσα και… καταδίκασε τα λεγόμενα του Βραζιλιάνου, ο οποίος έχει μάλιστα αποκλειστεί από τα paddock των Grand Prix. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα δεύτερο βίντεο με ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις του Piquet προς τον Hamilton για τη σεζόν του 2016 έκανε επίσης το γύρο του διαδικτύου.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας. 

Το ζήτημα πήρε τεράστιες διαστάσεις εντός της Βραζιλίας με την εθνική ένωση της LGBTQ+ κοινότητας να μηνύει τον Piquet για ηθικές βλάβες. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως το 2022, ο Hamilton έγινε επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση για κάποιον που έχει γεννηθεί εκτός της χώρας.

Το ζήτημα μάλιστα έφτασε στα δικαστήρια, με τον Piquet να καταδικάζεται από τον δικαστή, Pedro Mattos Arrudo, για το ρατσιστικό του παραλήρημα κατά του Hamilton. Ο Βραζιλιάνος καλείται να πληρώσει το ποσό των 5 εκατομμυρίων βραζιλιάνικων ρεάλ, που ισοδυναμεί με 880.000 ευρώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles