spot_img

Η Haas θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Ferrari

Στα προσεχές πλάνα της η Haas θέλει να αυτονομηθεί τα επόμενα χρόνια την Scuderia Ferrari, το βασικό της προμηθευτή σε μονάδες ισχύος

Η Haas προμηθεύεται μονάδες ισχύος από την Scuderia Ferrari από τότε που η ομάδα έκανε το ντεμπούτο της στην Formula 1, το 2016. Οι δύο ομάδες έχουν έκτοτε πολύ στενές σχέσεις, ενώ η αμερικανική ομάδα έχει πλέον βάση πίσω στο Μαρανέλο, και το εργοστάσιο της Ferrari. O επικεφαλής της ομάδας, Guenther Steiner, παραδέχθηκε πως από πολύ νωρίς στόχος τους ήταν να αυτονομηθούν όσο γίνεται περισσότερο από την Ferrari, η πανδημία όμως του Covid-19 άλλαξε δραστικά το σκηνικό.

Σύμφωνα όμως με τον ίδιο έχουν πραγματοποιήσει πολύ σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Είμαστε πλέον σε θέση αυτόνομα να αναπτύξουμε το δικό μας κιβώτιο ταχυτήτων και ανάρτηση. Το σκεφτήκαμε για πρώτη φορά το 2018 και είχα ετοιμάσει ολόκληρο πλάνο πάνω σε αυτό. Αυτό ήταν ένας στόχος που θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει μέσα στα ερχόμενα χρόνια, αλλά το 2020 η πανδημία μας πήγε πολύ πίσω. Τώρα σκεφτόμαστε ξανά αυτό το πλάνο και θέλουμε να γίνουμε αυτόνομη ομάδα τα επόμενα χρόνια».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. 

Η περασμένη σεζόν ήταν μια αρκετά ικανοποιητική χρονιά για την αμερικανική ομάδα, σε σύγκριση με το 2021. Ο Steiner τόνισε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος υποστηρίζοντας και επιβλέποντας το έργων των μηχανικών και οδηγών.

«Οι επικεφαλείς πολλών ομάδων είναι αρκετά πλούσιοι και έχουν το περιθώριο να μην εμφανίζονται στους αγώνες γιατί απλά έχουν άλλα τόσα άτομα να δουλεύουν για αυτούς. Προσωπικά αυτό όμως είναι το πιο ωραίο κομμάτι της δουλειάς. Το ανθρώπινο δυναμικό της ομάδας θα παραμείνει ως έχει και πανέτοιμο για τη σεζόν».

Έως τώρα στο 2023, η Haas έχει μόλις ένα βαθμό στο πρωτάθλημα, χάρη στη 10η θέση του Kevin Magnussen στο GP Σαουδικής Αραβίας. Έως τώρα την περασμένη χρονιά, η αμερικανική ομάδα είχε δύο τερματισμούς στους βαθμούς.

Δείτε το απίθανο GP Αυστρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports,  Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles