spot_img

Red Bull: Η πορεία εξέλιξης της RB18 και τα επόμενα βήματα

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, έδωσε νέες πληροφορίες σχετικά με την πορεία εξέλιξης της RB18, του νέου μονοθεσίου της αυστριακής ομάδας.

Η Red Bull Racing, όπως και όλες οι ομάδες, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του μονοθεσίου της για το 2022. Η μορφή του θα είναι διαφορετική από αυτή που είχε μέχρι το 2021, καθώς οι τεχνικοί κανονισμοί αλλάζουν σημαντικά την ερχόμενη σεζόν.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα RacingNews365.com και αναφέρθηκε στην πορεία που έχει η κατασκευή του νέου μονοθεσίου:

Αυτή είναι η στιγμή της χρονιάς που όλα είναι λίγο «σφιχτά». Υπάρχουν πολλές ώρες δουλειάς και προκύπτουν αρκετά συμπεράσματα. Γίνεται πολύ σκληρή δουλειά πάνω στην RB18, η οποία παίρνει την τελική της μορφή. Η πλειοψηφία των στόχων μας εκπληρώνεται έως τώρα. Η ομάδα δουλεύει με απίστευτους ρυθμούς και η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα. Θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του μονοθεσίου την επόμενη εβδομάδα, κάτι που είναι συναρπαστικό.

Βαθμολογούμε τις καλύτερες πίστες της F1 από την καλύτερη στη χειρότερη.

Η Red Bull, όπως συνηθίζει, θα κάνει το καθιερωμένο shakedown λίγο πριν την έναρξη των δοκιμών. Πρόκειται για μία ημέρα στην οποία μπορεί να κάνει 100 χιλιόμετρα σε πίστα με ειδικά λάστιχα που παρέχει η Pirelli, στο πλαίσιο της filming day που της επιτρέπεται (ημέρα που χρησιμοποιείται για τηλεοπτικά πλάνα). Ένας βασικός σκοπός της filming day είναι ο εντοπισμός (εάν υπάρχουν) βασικών λαθών τα οποία μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες. Ο Horner εξήγησε περαιτέρω:

Σε ό,τι αφορά τις δοκιμές, θα κάνουμε το συνηθισμένο shakedown, πριν ταξιδέψουμε για Βαρκελώνη και Μπαχρέιν (2 τεστ δοκιμών). Με δεδομένο πως έχουμε νέο μονοθέσιο, δεν αρκούν ιδιαίτερα οι 3 ημέρες για κάθε οδηγό. Σίγουρα, όμως, θα κάνει το πρώτο κομμάτι της σεζόν πιο ενδιαφέρον για τους θεατές και τους υποστηρικτές μας.

Συνεχίζοντας, ο Horner δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκπλήξεις στις δοκιμές, λόγω των διαφορετικών τεχνικών κανονισμών:

Ειδικότερα με τέτοιες μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, θα υπάρξουν κερδισμένοι και χαμένοι από αυτό. Επομένως, μπορεί να έχετε κάποια απροσδόκητα αποτελέσματα, τα οποία θα εξαρτώνται από το τι λύσεις θα φέρει η καθεμία ομάδα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η επίσημη ημερομηνία παρουσίασης της νέας RB18 δεν έχει ανακοινωθεί, όμως η Red Bull δημοσίευσε ένα μικρό «απόσπασμα» του πίσω μέρους του μονοθεσίου με μία εικόνα πριν λίγες ημέρες. Ο κόσμος της Formula 1 αναμένει την ημερομηνία παρουσίασης όλων των ομάδων, καθώς απομένει κάτι παραπάνω από ένας μήνας πριν τις πρώτες δοκιμές του 2022.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles