spot_img

Red Bull και Honda «ξανά μαζί»

Οι σχέσεις της Red Bull Racing με τη Honda γίνονται πιο στενές από ποτέ, με τα λογότυπα των Ιαπώνων να επιστρέφουν στα μονοθέσια της αυστριακής ομάδας. 

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το ναυάγιο στις συζητήσεις ανάμεσα στην Porsche και τη Red Bull για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στη Formula 1 και αρχίζει πλέον να φαίνεται πιο ξεκάθαρα η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν οι «ταύροι» – και αυτή είναι προς τη Honda.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο ομάδες της Red Bull, η Oracle Red Bull Racing και η Scuderia Alpha Tauri, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μονάδες ισχύος που κατασκευάζονται σε συνεργασία με την Red Bull Powertrains και τη Honda Racing Corporation (HRC). Αυτό δεν είναι νέο, εκείνο που αλλάζει όμως είναι ότι η Honda, που μέχρι τώρα ήταν «αόρατη», θα αρχίσει να φαίνεται πάνω στα μονοθέσια.

Συγκεκριμένα:

– Το λογότυπο της Honda θα εμφανίζεται πάνω στην RB18 της Red Bull Racing και στην AT03 της Scuderia AlphaTauri από το Grand Prix Ιαπωνίας της Formula 1 2022 και μετά.

– Ο Σέρχιο Πέρεζ θα αναλάβει ρόλο πρεσβευτή για την ακαδημία οδήγησης της Honda Racing School (HRS). Ο Μεξικανός θα κάνει ντεμπούτο σε αυτόν το νέο ρόλο με μια διάλεξη στους σπουδαστές του HRS τον Νοέμβριο του 2022.

– Μια ημερίδα HRC THANKS DAY θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022. Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ, από τη Red Bull Racing και οι Πιέρ Γκασλί και Γιούκι Τσουνόντα από τη Scuderia AlphaTauri θα είναι παρόντες.

Ο Δρ. Χέλμουτ Μάρκο, σύμβουλος για θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Red Bull, δήλωσε.

«Η Red Bull Racing και η Honda Racing Corporation σημείωσαν μαζί μεγάλη επιτυχία στη Formula 1. Με αυτές τις νέες συμφωνίες, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί, με τεχνική υποστήριξη από την HRC έως ότου παρουσιαστεί η επόμενη γενιά κινητήρων το 2026. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η σχέση με την HRC θα μας προετοιμάσει για περισσότερες επιτυχίες τις επόμενες τρεις σεζόν και τους ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή τους».

Όλα αυτά ενώ τις τελευταίες ημέρες εντείνονται οι φήμες για επιθυμία της Honda να είναι παρούσα στη νέα εποχή της F1, που ξεκινά το 2026, με νέες υβριδικές μηχανές.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles