spot_img

Red Bull: Κίνηση απόγνωσης οι ενστάσεις της Mercedes

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, χαρακτήρισε ως μια απεγνωσμένη προσπάθεια τις δύο ενστάσεις της Mercedes προς την FIA στο GP Άμπου Ντάμπι, όπου ο Max Verstappen στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Στο μεγάλο φινάλε της σεζόν ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο πολυπόθητο τίτλο της καριέρας του με αμφιλεγόμενο τρόπο. Στον αγώνα της Κυριακής το όνειρο έμοιαζε να έχει τελειώσει από νωρίς για την Red Bull. Ο Lewis Hamilton έκανε ταχύτερη εκκίνηση, βρέθηκε στην κορυφή και άνοιξε γρήγορα την διαφορά. Το θαύμα ήρθε στο 53ο γύρο του αγώνα με το ατύχημα του Nicholas Latifi. 

Διαβάστε επίσης: Το μεγαλείο του ήθους του Hamilton στο Άμπου Ντάμπι

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα και ο Verstappen μπήκε στα pits για αλλαγή σε μαλακό σετ ελαστικών. Οι αγωνοδίκες, με μόλις ένα γύρο να απομένει στον αγώνα, αποφάσισαν να αφήσουν τα οχήματα που δέχθηκαν γύρο να περάσουν μπροστά. Η οδηγία όμως δόθηκε μόνο στα πέντε μονοθέσια που βρίσκονταν ανάμεσα σε Hamilton και Verstappen. Σκοπός της απόφασης να μην ολοκληρωθεί ο αγώνας υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.   

Παρά τις σφοδρές διαμαρτυρίες της Mercedes, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, υποστηρίζει πως ήταν η σωστή απόφαση.

Ποτέ δεν θέλαμε να τερματίσουμε με καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Στο άθλημα αυτό δεν αγωνιζόμαστε με δικηγόρους και είναι κρίμα που κατέληξαν εκεί τα πράγματα. Η ένσταση της Mercedes ήταν κίνηση απόγνωσης. Ευτυχώς οι αγωνοδίκες πήραν την σωστή απόφαση. Σκοπός είναι η μονομαχία εντός πίστας και η στρατηγική μας απέδωσε. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Ο Verstappen έχοντας το πλεονέκτημα των φρέσκων ελαστικών προσπέρασε τον Hamilton στην στροφή 4 του Yas Marina Circuit. Παρά τις προσπάθεια του να ανακτήσει την θέση ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Ολόκληρη την σεζόν ήταν πάρα πολύ δυνατοί ανταγωνιστές και ο Lewis είναι ένας τρομερός οδηγός. Ήταν μια δύσκολη και σκληρή μάχη, αλλά είμαστε πανευτυχείς με το αποτέλεσμα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον Max και έκανε μια εκπληκτική σεζόν.

Μην χάσετε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του μεγάλου τελικού του 2021.

Οι δυο ενστάσεις της Mercedes προς την FIA για το περιστατικό απορρίφθηκαν. 

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles