spot_img

Το μεγαλείο του ήθους του Hamilton στο Άμπου Ντάμπι

Ο Lewis Hamilton δεν κατάφερε να πάρει το 8ο του Πρωτάθλημα στο Άμπου Ντάμπι, όμως έδειξε για άλλη μια φορά πως είναι ένας τεράστιος οδηγός εντός κι εκτός πίστας.

Ο Lewis Hamilton ηττήθηκε εντός πίστας από τον Max Verstappen και δεν κατάφερε να κατακτήσει τον 8ο Παγκόσμιο Τίτλο του. Παρ’ όλα αυτά, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έξοδό του από το cockpit της W12, ο Βρετανός συνεχάρη το μεγάλο του αντίπαλο για την επιτυχία του. 

Πολλές φορές λέγεται στον αθλητισμό γενικότερα πως: «Η αξία του νικημένου δίνει δόξα στο νικητή». Αυτό το ρητό ανταποκρίνεται και στη Formula 1, όχι μόνο τη φετινή σεζόν, αλλά σε όλες τις μεγάλες μάχες ανάμεσα σε εξαιρετικούς οδηγούς. Μόνο για τον 21ο αιώνα, τα παραδείγματα είναι πολλά. Το 2006 η αγωνιστική αξία του Michael Schumacher έδωσε μεγαλύτερη αξία στο Πρωτάθλημα του Fernando Alonso, το 2007 το Πρωτάθλημα του Raikkonen “μεγάλωσε” εφόσον είχε αντιπάλους τους Alonso και Hamilton, κ.ο.κ.

Διαβάστε επίσης: GP Άμπου Ντάμπι – Max Verstappen World Champion

Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον Max Verstappen, ανεξάρτητα με το αμφιλεγόμενο φινάλε της σεζόν, είναι απολύτως άξια. Όχι μόνο γιατί νίκησε εντός πίστας έναν οδηγό με 7 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αλλά και για την ηθική αξία του χαρακτήρα του Lewis Hamilton. Ένας οδηγός με τόσες πολλές επιτυχίες, ένας άνθρωπος που με μια δόση υπερβολής θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε “ξεχάσει” να χάνει σε μια σεζόν. Κι όμως, του χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να ηρεμήσει από την ένταση της μάχης στην πίστα και πήγε κατευθείαν να δώσει συγχαρητήρια στον αντίπαλό του.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Πέρα από την επιτυχία, την οποία κάθε οδηγός πολύ φυσιολογικά αναζητεί, οι αθλητές τέτοιου επιπέδου έχουν μέσα τους το πνεύμα του fair play. Ο καθένας από αυτούς γνωρίζει τους κόπους και τις θυσίες που περιέχει η καριέρα ενός οδηγού Formula 1. Ξέρουν πολύ καλά την πίεση στην οποία υποβάλλονται όταν οδηγούν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική πίεση. Συνεπώς, θεωρούν πως το οφείλουν αρχικά στον εαυτό τους να δίνουν συγχαρητήρια στον αντίπαλό τους, καθώς αναγνωρίζουν το γεγονός πως και ο οδηγός που έχουν απέναντί τους έχει κοπιάσει αρκετά για να βρίσκεται σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο.

Μην χάσετε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Η κίνηση του Lewis Hamilton, λίγα δευτερόλεπτα μετά την αγωνιστική ήττα του, να δώσει συγχαρητήρια στο νικητή Max Verstappen ενισχύει το πνεύμα του υγιή ανταγωνισμού ανάμεσα στους οδηγούς της Formula 1. Από την ενέργεια αυτή οφείλει να παραδειγματιστεί η πλειοψηφία των θεατών του αθλήματος και να κατανοεί, πάνω απ’ όλα, πως μετά τα 120 λεπτά (ή και λιγότερο) ενός Grand Prix, δεν έχουν οι άνθρωποι να χωρίσουν κάτι και να τοποθετούνται σε “στρατόπεδα” με βάση το ποιον οδηγό ή ομάδα υποστηρίζουν.

Στην πίστα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, ήταν στην πρωτοπορία για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οδηγώντας άψογα. Κατατρόπωσε τον ανταγωνισμό και χρειάστηκε να επινοηθούν και να παραβούν κανονισμοί για να έχουμε ένα φινάλε για την τηλεόραση. Μέσα του ίσως γνωρίζει πως είναι ο ηθικός νικητής, αλλά στην πραγματικότητα ηττήθηκε από έναν νέο αστέρα του σπορ. Και το γεγονός πως είχε αυτή την αντίδραση μετά από τα όλα όσα συνέβησαν δείχνει το πόσο μεγάλος οδηγός εντός κι εκτός πίστας είναι.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles