spot_img

Renault: «Ο Alonso δεν χρειάζεται FP1 για να επανέλθει»

Ο Fernando Alonso επιστρέφει στην F1 το 2021 έπειτα από απουσία 2 ετών, με την Renault να αποκλείει συμμετοχή του σε ελεύθερες δοκιμές φέτος.

Ο Ισπανός θα πραγματοποιήσει την τρίτη του θητεία στην γαλλική ομάδα, με την οποία κατέκτησε και 2 Παγκόσμιους Τίτλους το 2005 και το 2006. Ο 38χρονος Alonso αποχώρησε στο τέλος του 2018 από το σπορ, καθώς δεν μπορούσε να έχει στα χέρια του ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο που θα του δίνει την ευκαιρία να παλεύει για τις θέσεις που επιθυμεί και τώρα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Renault, ώστε να του προσφέρει αυτό που θέλει.

Μιλώντας για τον ερχομό του 3 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή (έχει κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο WEC), ο επικεφαλής της Renault, Cyril Abiteboul δήλωσε:

Δεν πιστεύω πως χρειάζεται χρόνο με το μονοθέσιο. Δεν πιστεύω πως o Alonso χρειάζεται κάποιο FP1 ώστε να προσαρμοστεί με τις λειτουργίες ενός μονοθεσίου Formula 1. Δεν είναι στα πλάνα μας κάτι τέτοιο. Θα δούμε όμως αν θα υπάρξει κάποια μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτό. Έχουμε όμως την ευκαιρία να τον βάλουμε στο μονοθέσιο του 2018. Όμως δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο. Αλλά όσον αναφορά κάποια εμφάνιση σε FP1, δεν πιστεύω πως αξίζει την προσπάθεια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Alonso έχει ως μοναδική αγωνιστική υποχρέωση στο 2020 το Indianapolis 500, στον οποίο θα προσπαθήσει για τρίτη φορά στην καριέρα του, με την ομάδα της Arrow SP McLaren.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles