spot_img

Russell: «Η εμπειρία μου στη Mercedes με κάνει πιο χαλαρό για φέτος»

Ο George Russell υποστηρίζει πως η εμφάνισή του με την Mercedes στο περσινό GP Σακχίρ θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει πιο ψύχραιμα την ανερχόμενη σεζόν.

Ο Βρετανός είχε επιστρατευτεί από την παγκόσμια πρωταθλήτρια στη θέση του Lewis Hamilton, ο οποίος νοσούσε από τον Covid-19. Παρόλο που είχε προσαρμοστεί στους ρυθμούς της Williams, ήταν μόλις 0.026s αργότερος από τον ομόσταυλο Valtteri Bottas στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο αξιόλογος ρυθμός του στον αγώνα είχε θέσει τις βάσεις για μια απροσδόκητη παρθενική νίκη, αλλά τελικά ο Russell προδόθηκε από λάθος της ομάδας του στη διαδικασία των pit-stops. Τελικά τερμάτισε μόλις στην 9η θέση, παίρνοντας τους πρώτους του βαθμούς στην F1.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 21 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Παρόλο που ο τερματισμός αυτός δεν ήταν ονειρικός, ο Russell πιστεύει πως επέδειξε επαρκώς τις δυνατότητές του και, έτσι, μπορεί να αντιμετωπίσει τη σεζόν του 2021 με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τα “μεγάλα κεφάλια” της Mercedes αντίκρισαν τι ακριβώς μπορεί να κάνει.

Μέχρι και αυτό το σημείο της καριέρας μου ήμουν διαρκώς υπό πίεση. Αλλά είχα μια τόσο μοναδική εμπειρία πέρυσι στο Μπαχρέιν που πιστεύω ότι φέτος είμαι σε μια πιο ασφαλή θέση. Ο αγώνας αυτός ήταν πολύ σημαντικός για μένα και πλέον μου δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσω και να επικεντρωθώ καλύτερα στην οδήγησή μου. Θα ήθελα να πιστεύω πως έδειξα τι μπορώ να κάνω με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ενδεχομένως να σχεδίαζα να αντιμετωπίσω κάπως διαφορετικά τη φετινή σεζόν, αν δεν είχα πάρει αυτή την ευκαιρία.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση των Χειμερινών Δοκιμών του 2021.

Ο Russell απάντησε επίσης σε ένα σχόλιο του CEO στη Williams, Jost Capito, στο οποίο ο Βρετανός χαρακτηρίστηκε ως “δύσκολος στη μεταχείρισή του”. Από την πλευρά του, ο Russell εξέλαβε το σχόλιο με θετική έννοια και μόνο.

Αν είσαι απαιτητικός, πιστεύω ότι πρέπει να το εκφράζεις με εποικοδομητικό τρόπο. Πράγματι έχω υψηλές απαιτήσεις, πάντα πιέζω τους ανθρώπους της ομάδας μου σε κάθε τομέα, είτε αυτός έχει να κάνει με τους μηχανικούς, τους σχεδιαστές, τους αεροδυναμιστές. Μάλλον αυτός είναι ο τρόπος που εργάζομαι ώστε να αποδώσω.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Δείτε το GP Η.Π.Α. της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles