spot_img

Russell: «Η Red Bull μπορεί να κερδίσει όλους τους αγώνες φέτος»

Από νωρίς έκανε προβλέψεις ο George Russell, ο οποίος μετά τον πρώτο κιόλας αγώνα του 2023 στο Grand Prix Μπαχρέιν υποστήριξε ότι η Red Bull Racing έχει την δυνατότητα να κερδίσει σε όλους αγώνες της σεζόν.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος  της Formula 1 για το 2023 η Red Bull Racing διέγραψε κάθε πιθανή αμφιβολία πως δεν θα είναι οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου. Στο Grand Prix Μπαχρέιν η  αυστριακή ομάδα έκανε το 1-2 και ο Max Verstappen έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην κορυφή. Ο ρυθμός αγώνα της RB19 ήταν ασταμάτητος και η διαφορά ξεπέρασε τα δέκα δευτερόλεπτα. Τα πράγματα δεν ήταν όμως το ίδιο ελπιδοφόρα για την Mercedes-AMG με τα δυο «Μαύρα Βέλη» να δίνουν σκληρές μονομαχίες με τα μονοθέσια τις Aston Martin, η μεγάλη έκπληξη της σεζόν με το Fernando Alonso να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο George Russell μετά τον αγώνα έκανε τις πρώτες τολμηρές προβλέψεις του για την εξέλιξη του Πρωταθλήματος.

«Στη Red Bull είναι ήδη Πρωταθλητές φέτος και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος στο grid που μπορεί να τους απειλήσει με την απόδοση που έχουν. Το περίμενα ότι θα κερδίσουν και έτσι όπως πάνε βάζω στοίχημα ότι μπορούν να κερδίσουν όλους τους αγώνες της σεζόν. Ο ρυθμός τους δεν ήταν το ίδιο δυνατός στον αγώνα όσο ήταν στις χειμερινές δοκιμές. Ήταν μεν περίεργο αλλά αφού είχαν μπροστά τους έναν εύκολο αγώνα κάνουν ότι τους αρέσει. Μπορεί να μην ξεκινούν κάθε αγώνα από την pole, γιατί η Ferrari είναι πολύ δυνατή στις κατατακτήριες, στο ρυθμό αγώνα όμως έχουν πολύ μεγάλο πλεονέκτημα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #108 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών του 2023 και τις προβλέψεις της σεζόν. 

Η W14 E-Performance αν και είναι ένα βελτιωμένο μονοθέσιο σε σχέση με το αγωνιστικό πακέτο της Mercedes το 2022, ήταν ξεκάθαρο όμως πως εντός πίστας ακόμα έχει πολλά μειονεκτήματα από μεριάς απόδοσης. Η γερμανική ομάδα παρέμεινε πιστή στην σχεδιαστική της φιλοσοφία και η απορία όλων τώρα είναι αν πήραν για μια ακόμα φορά ένα λανθασμένο ρίσκο. Ο νεαρός Βρετανός όμως πιστεύει πως η ομάδα θα καταφέρει να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες του μονοθεσίου.

«Είμαστε πολύ πίσω σε απόδοση και το μόνο θετικό της υπόθεση είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με το μονοθέσιο. Δεν ξέρω κατά πόσο μια πολύ δραστική αλλαγή θα μας ωφελήσει, ακόμα και αν στον επόμενο αγώνα τρέχαμε με sidepods όπως αυτά της Red Bull. Πάντα έχουμε εναλλακτικές λύσεις στο νου μας, αλλά πιστεύω ότι την μεγαλύτερη αλλαγή κάνει το πάτωμα του μονοθεσίου. Ναι, έχουμε συμβιβαστεί σε κάποιο βαθμό στην απόδοσή μας για να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα με πέρυσι. Ρεαλιστικά όμως, θεωρώ πως δεν πρέπει να πάρουμε ακραίες αποφάσεις».

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles