spot_img

Sainz: «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις με τη στρατηγική»

Ο Carlos Sainz δεν έμεινε και τόσο ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του Grand Prix Μονακό, όπου για μια ακόμα φορά η στρατηγική της Scuderia Ferrari του κόστισε τη μάχη για το βάθρο.

Μια μάχη νεύρων εξελίχθηκε το Grand Prix Μονακό για τον Carlos Sainz στον ιστορικό αγώνα της Formula 1. Ο Ισπανός οδηγός έδωσε σκληρή μάχη από την αρχή του αγώνα με τον Esteban Ocon και το κυνήγι του βάθρου. Στους πρώτους γύρους μάλιστα είχε επαφή με το Γάλλο οδηγό της Alpine και πλήγωσε την εμπρός αεροτομή της SF-23. Ο Ισπανός όμως δεν μπήκε στα pits για να μην θυσιάσει την στρατηγική του αφού εκκίνησε τον αγώνα με το σκληρό σετ ελαστικών. Για μια ακόμα φορά όμως η Scuderia Ferrari δεν πήρε την κατάλληλη απόφαση την σωστή στιγμή. Συγκεκριμένα, κάλεσαν τον Sainz στα pits για αλλαγή ελαστικών αλλά βγήκε και πάλι πίσω από τον Ocon, ο οποίος μάλιστα είχε ένα αργό pit stop.

Φυσικά, ο Sainz δεν έμεινε και πολύ χαρούμενος κάτι που φάνηκε και από τον εκνευρισμός του στο team radio.

«Δεν ήταν η στρατηγική που θέλαμε, αλλά έπρεπε να πάρουμε κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις και ουσιαστικά ήταν ένας αγώνας λοταρίας για όλους. Είμαι σίγουρος πως ακούσατε πόσο εκνευρισμένος ήμουν στην ενδοεπικοινωνία στο πρώτο pit stop, γιατί περίμενα ότι θα παρατείναμε το stint για να εξασφαλίσουμε την 3η θέση μπροστά από τον Ocon. Βγήκα όμως από το pits ένα δευτερόλεπτο πίσω του και πρέπει να αναλύσουμε ακριβώς τι συνέβη. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όπως είναι φυσικό. Μετά στο δεύτερο pit stop έπεσα θύμα του εκνευρισμού μου και αντέδρασα κάπως υπερβολικά. Έκανα έναν επιπλέον γύρο, βρέθηκα στην βροχή και γλιστρούσα παντού».

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream #114, για τον κόσμο της Formula 1.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο όταν ξεκίνησε να βρέχει και οι οδηγοί μπήκαν στα pits για αλλαγή σε intermediate. Με την πίστα να έχει όλο και λιγότερη πρόσφυση ο Sainz δεν κατάφερε να πιέσει περισσότερο και τερμάτισε τον αγώνα στην 8η θέση.

«Είναι αλήθεια μου ήταν πολύ δύσκολο να μείνω ήρεμος ειδικά στο Μονακό με του στενούς δρόμους και την βροχή να πλησιάζει. Η αδρεναλίνη μου ήταν στο Θεό και καλό είναι να μην παίρνουμε τόσο στα σοβαρά τα όσα μπορεί να λέμε στην ενδοεπικοινωνία την στιγμή εκείνη».

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι, τον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος eSports του Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles