spot_img

Sainz: «Πολλοί δεν θέλουν να μάχομαι στην κορυφή»

Ο Carlos Sainz μίλησε για την αυστηρή κριτική που δέχθηκε όταν άρχισε να μάχεται στην κορυφή, καθώς όπως υποστήριξαν πολλοί δεν ήταν ο πρώτος οδηγός στην Scuderia Ferrari.

Το αγωνιστικό δίδυμο της Ferrari ενώ έκανε ένα δυνατό και πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα στην σεζόν, σύντομα τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή. Με το όνειρο του τίτλου να μοιάζει όμως όλο και πιο δύσκολο για τον Charles Leclerc πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του Πρωταθλήματος, άρχισε να δημιουργεί ρωγμές στο εσωτερικό της ομάδας.

Ο Sainz σε πρόσφατες δηλώσεις του μίλησε για την έντονη κριτική που δέχθηκε όπως και για το στιγματισμό των οδηγών που δεν είναι το πρώτο όνομα σε μια ομάδα.

«Στους πρώτους αγώνες το καταλαβαίνω να σκέφτονται έτσι για εμένα, γιατί ο Charles ήταν ξεκάθαρα ένα βήμα μπροστά τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα. Στην συνέχεια προς τη μέση της σεζόν όμως βελτιώθηκα πολύ. Ξεκίνησα να μπαίνω πιο ανταγωνιστικά στη μάχη της κορυφής και το πιο εκνευριστικό ήταν ότι από μια άποψη έμοιαζε λες και δεν με ήθελαν να παλεύω στην μάχη αυτή. Δεχόμουν σκληρή κριτική από τα δημοσιογραφικά μέσα όταν δεν κόντραρα τους πρώτους και όταν το έκανα όλοι αναρωτιούνταν γιατί είμαι εκεί και αφήνω τον Charles να κερδίζει. Δεν έδωσα και πολύ σημασία στο τι έλεγαν βέβαια».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας.

Ο Ισπανός είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην φετινή σεζόν. Η αξιοπιστία στον κινητήρα της Ferrari, καθώς και δικά του οδηγικά λάθη, κόστισαν στο ίδιο και την ομάδα σημαντικούς βαθμούς. Παρ΄ όλα αυτά ο Sainz απέδειξε πως έχει τις ικανότητες να διεκδικήσει βάθρο και νίκες. Συγκεκριμένα, τόνισε πως ποτέ δεν άφησε τις απόψεις του κοινού και των δημοσιογράφων να καθορίσουν την πορεία του στο Πρωτάθλημα.

«Νομίζω είμαστε το πιο δυνατό δίδυμο στο grid και όπως έχει τονίσει ο Mattia είναι ένα από τα βασικά προτερήματα μας σαν ομάδα. Όπως φαίνεται όμως πολλοί οπαδοί της Ferrari δεν θέλουν και οι δυο οδηγοί της να είναι στο ίδιο επίπεδο. Είμαι οδηγός στην Formula 1 εδώ και αρκετά χρόνια και ξέρω πολύ καλά πως έχουν τα πράγματα. Άλλες χρονιές είχα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν και πολύ καλό κλείσιμο και άλλες το αντίθετο. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι η ψυχολογία, να μένεις ψύχραιμος και να μην χάνεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Αυτό είναι το και το δυνατό μου σημείο. Ξέρω πως υπάρχουν σημεία στα οποία πρέπει να βελτιωθώ, ξέρω επίσης ότι είμαι καλός οδηγός».

Ο Sainz βρίσκεται στην 5η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών με 202 βαθμούς, μόλις πέντε βαθμούς πίσω από τον George Russell στην 4η θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles