spot_img

Sainz: «Θέλουμε βοήθεια από τη Red Bull»

Ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, πιστεύει πως η Ferrari χρειάζεται να εκμεταλλευτεί κάποια προβλήματα αξιοπιστίας της Red Bull Racing για να μπορέσει να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα αυτή τη χρονιά.

Η Red Bull Racing επέστρεψε στις νίκες στους δύο τελευταίους αγώνες της Formula 1 πριν την καλοκαιρινή διακοπή, τα GP Γαλλίας και Ουγγαρίας. Παράλληλα, η Ferrari αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες κι έχασε πολύτιμους πόντους, κάτι που έκανε την υπόθεση και των 2 Τίτλων πολύ δύσκολη για την ιταλική ομάδα. Ανάμεσα στους διάφορους παράγοντες που έχουν επηρεάσει τη μάχη της κορυφής, η Red Bull Racing και ο Max Verstappen βελτιώθηκαν στον τομέα της αξιοπιστίας, σε αντίθεση με τη Ferrari που έχει «ταλαιπωρηθεί» αρκετά.

Ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, έκανε ξεκάθαρο το τι χρειάζεται να κάνει η Ferrari στους αγώνες που απομένουν.

«Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο για τη Ferrari το τι πρέπει να κάνει, το οποίο είναι να κερδίσει όλους τους αγώνες σε βάρος του Max (Verstappen). Προφανώς το να πάρουμε αυτούς τους 25 πόντους (πρώτη θέση) κάνει αρκετή διαφορά στη βαθμολογία. Νομίζω πως ακόμα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να συμβούν στις πρώτες θέσεις. Πάντα υπάρχει καταπληκτική μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες (Red Bull Racing και Ferrari), η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Οι άνθρωποι της Scuderia, παρόλο που θα δίνουν μάχη για το Πρωτάθλημα μέχρι αυτό να κριθεί μαθηματικά, γνωρίζουν πως χρειάζονται κάποια στραβοπατήματα από τη Red Bull Racing για να υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες, κάτι που έκανε σαφές και ο Carlos Sainz:

«Είναι αλήθεια πως ίσως σε κάποιο σημείο χρειαστούμε λίγη βοήθεια από τη Red Bull στην αξιοπιστία ή κάποιες εγκαταλείψεις. Ακόμα και χωρίς αυτά, στατιστικά εάν είναι ανοιχτή (η υπόθεση Πρωτάθλημα), τότε δεν μπορείς να τα παρατήσεις. Νομίζω πως αυτός είναι ο νούμερο ένα κανόνας στον αθλητισμό: Μέχρι να είναι αδύνατο, χρειάζεται να συνεχίσεις να το πιστεύεις και να συνεχίζεις να προσπαθείς για όσες περισσότερες νίκες μπορείς και να κρατηθείς στη μάχη, μέχρι να μην υπάρχει στατιστικό που να είναι στο χέρι σου. Έως τότε, θα εξακολουθούμε να προσπαθούμε, θα εξελισσόμαστε ως ομάδα, θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, καθώς μπορούμε να μάθουμε αυτή τη σεζόν κάτι που θα μπορεί να είναι χρήσιμο για τις επόμενες χρονιές».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari βρίσκεται 97 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Red Bull Racing στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ ο Charles Leclerc καλείται να ανατρέψει διαφορά 80 πόντων από το Max Verstappen στους τελευταίους 9 αγώνες της φετινής σεζόν στη Formula 1.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles