spot_img

Σαν σήμερα, 1 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1961 γεννήθηκε ο πιο επιτυχημένος Βρετανός συνοδηγός στην ιστορία του WRC, ο Nicky Grist. Στο διάστημα μεταξύ 1993 και 2006 κέρδισε συνολικά σε 21 rally, όντας στο πλάι του Juha Kankkunen και του Colin McRae.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1962 έχασε τη ζωή του ένα οδηγικό διαμάντι του motorsport που ακούει στο όνομα Ricardo Rodriguez. Ο 20χρονος Μεξικανός σκοτώθηκε σε ένα δυστύχημα οδηγώντας μια πελατειακή Lotus 24, στις ελεύθερες δοκιμές του πρώτου Grand Prix της πατρίδας του. Έκανε το ντεμπούτο του στην F1 στο Ιταλικό Grand Prix του 1961, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Έκανε πάταγο σχεδόν σε όλο τον αγωνιστικό κόσμο, καθώς σημείωσε τον δεύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές οδηγώντας μια Ferrari 156. Έτσι, ξεκίνησε από την πρώτη σειρά εκκίνησης, μπροστά από θρύλους του σπορ όπως ο Jim Clark και ο Graham Hill. Μάλιστα, την ίδια χρονιά αγωνίστηκε και στις 24 ώρες του Le Mans, καταγράφοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα πριν εγκαταλείψει.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1970, ο Denny Hulme ολοκλήρωσε την επιτυχημένη του σεζόν στο Can-Am, παίρνοντας τη νίκη στην πίστα του Riverside. Αυτή ήταν η έκτη νίκη του Νεοζηλανδού, ο οποίος οδήγησε μόνος του για τη McLaren μετά τον θάνατο του Bruce McLaren νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Ήταν επίσης η τελευταία νίκη για την ταχύτατη κι άκρως επιτυχημένη McLaren M8D.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 31 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1987, ο Gerhard Berger πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στην F1 και πρώτη με την Ferrari, κερδίζοντας το Grand Prix Ιαπωνίας. Το αγωνιστικό τριήμερο στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Nigel Mansell, σε μια σύγκρουσή του κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Έτσι έχασε τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν, αφήνοντας ελεύθερο πεδίο στον team-mate Nelson Piquet να πάρει τον τρίτο του τίτλο στην F1. Ο Ayrton Senna και ο Stefan Johansson πλαισίωσαν τον Berger στο βάθρο.

Σαν σήμερα το 1998, ο Mika Hakkinen κατέκτησε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα στην F1 με τη McLaren, κερδίζοντας στο Grand Prix Ιαπωνίας. Ο Φινλανδός άφησε πίσω του τη Ferrari του Eddie Irvine και εξασφάλισε το πρωτάθλημα, όταν ο Michael Schumacher εγκατέλειψε λόγω κλαταρίσματος, 20 γύρους πριν το τέλος.

Σαν σήμερα το 2009, ο Sebastian Vettel κέρδισε το πρώτο Grand Prix που έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι. Μάλιστα, η ομάδα της Red Bull έκανε το 1-2, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη επόμενη σεζόν. Ο πρωταθλητής Jenson Button τερμάτισε τρίτος κυνηγώντας τον Mark Webber μέχρι τέλους, χωρίς να μπορέσει τελικά να τον προσπεράσει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας και τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles