spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια QP: Έκλεψε την παράσταση ο Bottas

Ο Valtteri Bottas ήταν ο πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Εμίλια-Ρομάνια, με την Mercedes να εξασφαλίζει ακόμα ένα 1-2.

Ο Φινλανδός ήταν εντυπωσιακός στη διαδικασία και με έναν τρομερό χρόνο στο Q3 πήρε την 15η pole της καριέρας του. Στο τέλος έγραψε το 1:13.609 και αύριο θα ξεκινήσει από θέση ισχύος στην Imola. Δίπλα του θα έχει τον Lewis Hamilton, o οποίος δεν έκανε τον τέλειο γύρο στο τέλος και έμεινε πίσω για 0.097s. O Max Verstappen με την Red Bull πήρε ξανά την 3η θέση, το οποίο ήταν το μέγιστο, αλλά η διαφορά ήταν στο μισό δευτερόλεπτο. Οι τρεις πρωτοπόροι θα ξεκινήσουν με την medium γόμα.

Ο Pierre Gasly με την Alpha Tauri και το εντυπωσιακό κράνος αφιέρωμα στον Ayrton Senna ήταν στην 4η θέση. Η απόδοση του ήταν εντυπωσιακή και αύριο περιμένει ένα δυνατό αποτέλεσμα. Ο Daniel Ricciardo έφερε την Renault στην 5η θέση της κατάταξης και αύριο ελπίζει σε ένα δυνατό αποτέλεσμα. Ο Alex Albon είχε δυσκολίες και για ακόμα έναν αγώνα δεν έφερε το μονοθέσιο στη δεύτερη σειρά. Επίσης έμεινε πίσω και από την Alpha Tauri.

O Charles Leclerc έκανε το καλύτερο που μπορούσε, αλλά κατέληξε στην 7η θέση και ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πίσω από την Mercedes. H διαφορά από την Πορτογαλία αυξήθηκε, αλλά στον αγώνα είναι πάντα δυνατός. Ο Daniil Kvyat μπήκε για πρώτη φορά φέτος στο Q3, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι δύο McLaren.

O Sebastian Vettel έμεινε για ακόμα έναν αγώνα εκτός Q3 και πίσω μάλιστα από τον George Russell. O “Mr. Saturday” θα ξεκινήσει 13ος και ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα. Για ακόμα μια φορά, η Racing Point σε μια νέα πίστα δεν δείχνει ανταγωνιστική, συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο όπως όλη τη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 31 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό
Q1

Οι ομάδες έστειλαν τους οδηγούς αμέσως στη πίστα, με αρκετούς να έχουν καύσιμα για παραπάνω από έναν γύρο. Ο Kvyat είχε τη πρωτοπορία για τα πρώτα λεπτά, μέχρι να τον εκθρονίσει ο Hamilton στο 1:15.144. Η κατάσταση της πίστας είχε αλλάξει και για τα πρώτα λεπτά, ο χρόνος του FP δεν είχε σπάσει. Ο Leclerc πέρασε στη πρωτοπορία για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να έρθει ο Verstappen να κάνει το 1:15.034.

Η Mercedes ανέκτησε το 1-2, όμως ο Bottas παραβίασε τα όρια πίστας και έπεσε τελευταίος. Ο Albon είχε την ίδια μοίρα, ενώ ο Ricciardo βγήκε τελευταίος να γράψει χρόνο. Ο Αυστραλός έγραψε τον 11ο χρόνο και έβαλε τον Latifi στη ζώνη αποκλεισμού.

Με 5 λεπτά να απομένουν, οι Latifi, Magnussen, Raikkonen, Albon και Bottas ήταν στη ζώνη, με τον Giovinazzi 15ο.

Ο Stroll βελτίωσε πρώτος, ενώ οι Haas πήραν τις θέσεις 11 και 12. Οι Russell και Raikkonen μπήκαν στη 15άδα, ενώ ο Vettel βελτίωσε στην 7η θέση. Ο Bottas ανέβηκε 2ος όμως ο Hamilton βελτίωσε στο 1:14.229. Ο Albon μπήκε στην 7η θέση και όλοι ήταν στη τελευταία προσπάθεια τους.

Τελευταία στιγμή, οι Russell και Raikkonen βελτίωσαν, όμως ο Φινλανδός είδε τον γύρο του να ακυρώνεται. Ο Ricciardo ήταν εκτός, αλλά μπήκε στην 11η θέση.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Grosjean, Raikkonen, Latifi και Giovinazzi, με τον Bottas ταχύτερο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Q2

Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα ξεκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που έκαναν τη ταχύτερη επίδοση τους στο Q2.

Οι δύο Mercedes, οι δύο Ferrari και οι δύο Red Bull επέλεξαν την medium γόμα για το Q2.

O Vettel έκανε έναν κακό γύρο, ενώ και ο γύρος του Leclerc ήταν πιο αργός από του Russell στη Williams. O Gasly έκανε μια φοβερή προσπάθεια για να πάρει την 1η θέση. Οι Mercedes όμως έκαναν το 1-2 με τον Bottas ταχύτερο του Hamilton για 0.058s στο 1:14.585.

Ο Verstappen αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιο και επέστρεψε στο γκαράζ, δίχως να γράψει χρόνο. Ο Albon έπρεπε να κάνει και δεύτερο γρήγορο χρόνο, αλλά έκανε λάθος στο τρίτο κομμάτι. Εκείνη τη στιγμή και οι δύο Red Bull ήταν εκτός 10άδας. Οι μηχανικοί της ομάδας είχαν ανοίξει το πίσω μέρος κάνοντας εργασίες στο μονοθέσιο του Verstappen.

Οι διαφορές ήταν εξαιρετικά μικρές, με τον 3ο Gasly να είναι λιγότερο από 0.2s μπροστά από τον 8ο Ocon.

Με 6 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Albon, Stroll, Russell, Vettel και Verstappen.

O Kvyat ήταν ο πρώτος που βελτίωσε, με τον Gasly να φέρνει την Alpha Tauri στο 3-5. Ο Leclerc έβαλε τη soft και πήρε την 4η θέση, ενώ η Red Bull έβγαλε τον Verstappen έξω με 2 λεπτά να απομένουν.

Οι Red Bull μπήκαν στις θέσεις 4 και 6, έχοντας τον Ricciardo ανάμεσα τους. Ο Vettel αποκλείστηκε και πάλι από τη συνέχεια, με τις McLaren να περνάνε στο 9-10. Ο γύρος του Vettel ακυρώθηκε στο τέλος και έπεσε πίσω από τον Russell.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Perez, Ocon, Russell, Vettel και Stroll. Οι πρώτοι 10 ήταν σε απόσταση μισού δευτερολέπτου.

Q3

H μεγάλη ώρα του Σαββάτου είχε φτάσει, με τον Hamilton να είναι ο πρώτος που θα έγραφε χρονομετρημένη προσπάθεια. Και οι 10 οδηγοί ήταν στη πίστα στα πρώτα λεπτά.

Ο Βρετανός πάτησε έξω στην έξοδο της τελευταίας στροφής και έγραψε το 1:13.781. Ό Bottas ερχόταν με δύο ταχύτερα κομμάτια, αλλά έμεινε στην 2η θέση για 0.031s. O Verstappen ήταν 0.7s πίσω από την Mercedes, ενώ ο Gasly χώρισε τις δύο Red Bull. Ακολούθησαν οι Leclerc, Norris, Kvyat, Ricciardo και Sainz.

O γύρος του Albon ακυρώθηκε, καθώς πάτησε έξω στη στροφή 9.

Με κάτι λιγότερο από 4 λεπτά να απομένουν για το τέλος της διαδικασίας, οι οδηγοί βγήκαν για τη τελική τους προσπάθεια. Όλοι ήταν με φρέσκο σετ της soft γόμας.

Ο Hamilton βελτίωσε, αλλά ο Bottas ήρθε ταχύτερος και με το 1:13.609 πήρε την pole position στην Imola. Ο Verstappen προσπάθησε να βρεθεί κοντά αλλά εξασφάλισε την 3η θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τις Mercedes.

O Gasly έκανε τον 4ο χρόνο, ενώ ο Ricciardo πήρε την 5η θέση και ήταν μπροστά από τον Alex Albon. O Leclerc μόλις στην 7η θέση, ενώ οι McLaren δεν βελτίωσαν στο τέλος.

Αποτελέσματα QP GP Εμίλια-Ρομάνια

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles