spot_img

Σαν σήμερα, 10 Δεκεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1947 γεννήθηκε ο Γερμανός βετεράνος των σπορ αυτοκινήτων, Jurgen Barth. Το 1980 κέρδισε δύο αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ Αυτοκινήτων (WSC) με την Porsche, στο Nürburgring και την Dijon. Είναι γνωστός για τη νίκη που σημείωσε το 1977 στις 24 ώρες του Le Mans, όταν μοιράστηκε μια Posche 936 με τους Jacky Ickx και Hurley Haywood. Στις αρχές των ‘90s δημιούργησε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων GT (BPR Global GT Series) μαζί με τους Patrick Peter και Stéphane Ratel. Στα τέλη της δεκαετίας το πρωτάθλημα αυτό επεκτάθηκε στο παγκόσμιο επίπεδο αγώνων και μετονομάστηκε σε FIA GT Series.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1954 γεννήθηκε ο Αμερικανός οδηγός, Price Cobb. Είναι γνωστός για τη νίκη του στις 24 ώρες του Le Mans, το 1990. Είχε μοιραστεί μια Jaguar XJR-12 με τους John Nielsen και Martin Brundle και πήρε την καρό σημαία μετά από 359 γύρους. Αγωνίστηκε εκτενώς και σε πρωταθλήματα σπορ αυτοκινήτων της χώρα του, κερδίζοντας 12 αγώνες στην κατηγορία GTP της IMSA. Επίσης, στα τέλη των ‘90s υπήρξε ιδιοκτήτης ομάδας στο IndyCar. Μέχρι σήμερα έχει συγγράψει πολλά βιβλία γύρω από το motorsport.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 9 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1957, ο αείμνηστος Colin Chapman ανακοίνωσε πως η Lotus θα αγωνιστεί στην F1. Η μικρή τότε Βρετανική φίρμα είχε ήδη σημειώσει επιτυχίες στη Formula 2, με την μικροσκοπική αλλά άκρως επαναστατική Lotus 12. Το ντεμπούτο της στην F1 ήρθε το 1958 και στο Grand Prix του Μονακό, με οδηγούς τους Cliff Allison και Graham Hill. Τα προβλήματα αξιοπιστίας έπληξαν σημαντικά το μονοθέσιο και η ομάδα σύντομα άλλαξε στη Lotus 16. Η Lotus πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε μια υπερδύναμη της F1, με βασικό πρωταγωνιστή τον Jim Clark.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 1983 έλαβε χώρα ο αγώνας 1000 χιλιομέτρων στο Kyalami της Νότιας Αφρικής, για το WSC. Νικητές του αγώνα ήταν οι Derek Bell και Stefan Bellof, οι οποίοι οδήγησαν μια εργοστασιακή Rothmans Porsche 956. Στη δεύτερη θέση, 4 γύρους πίσω, τερμάτισε μια Martini Lancia LC2 που μοιράστηκαν οι Riccardo Patrese και Alessandro Nannini. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Jacky Ickx και Jochen Mass, με την έτερη Rothmans Porsche.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles