spot_img

Σαν σήμερα, 9 Δεκεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1920 γεννήθηκε ο Doug Serrurier. Ο οδηγός από τη Νότια Αφρική εμφανίστηκε σε τρία Grand Prix της πατρίδας του στην F1 το 1962, 1963 και 1965. Συμμετείχε και στις τρεις περιπτώσεις με τη δική του ομάδα και μονοθέσια κατασκευασμένα από τον ίδιο. Στην πρώτη του εμφάνιση δεν κατάφερε να τερματίσει ενώ στη δεύτερη τερμάτισε 11ος, επτά γύρους πίσω από τον θρύλο Jim Clark. Το 1965 ήταν πολύ αργός και δεν μπόρεσε να προκριθεί για τον αγώνα.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1928 γεννήθηκε ο André Milhoux. Ο Βέλγος έτρεξε στο GP Γερμανίας του 1956 με μια Gordini Type 32, αλλά εγκατέλειψε μετά από 15 γύρους με αστοχία κινητήρα. Δεν αγωνίστηκε στην F1 ξανά.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 8 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1936 γεννήθηκε ο Ben Pon. Ο Ολλανδός έτρεξε σε μόλις ένα Grand Prix για την F1. Το 1962 συμμετείχε στον αγώνα της πατρίδας του στο Zandvoort, οδηγώντας μια Porsche 787. Τελικά ενεπλάκη σε ένα άσχημο ατύχημα μετά από μόλις δύο γύρους και αποφάσισε να μην αγωνιστεί ξανά στην F1. Έκτοτε επικεντρώθηκε στον αγώνα 24 ωρών του Le Mans, κερδίζοντας στην κατηγορία του σε δύο χρονιές (1961 & 1967) με σπορ αυτοκίνητα της Porsche.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2013, η FiA ανακοίνωσε ένα σύνολο νέων κανονισμών ενόψει του 2014 και της νέας εποχής μονοθεσίων. Μεταξύ αυτών ήταν και η απονομή διπλών βαθμών για το τελευταίο Grand Prix εκείνης της σεζόν, στο Άμπου Ντάμπι. Η ιδέα αυτή δέχτηκε σφοδρή κριτική και παρά τις αντιδράσεις τέθηκε σε εφαρμογή, χωρίς ευτυχώς να επηρεάσει την έκβαση της μάχης για τον τίτλο. Εν τέλει εγκαταλείφθηκε μετά το τέλος της σεζόν και δεν εφαρμόστηκε ποτέ ξανά.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles