spot_img

Σαν σήμερα, 10 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1934 γεννήθηκε ο Lucien Bianchi, συγγενικό πρόσωπο του αείμνηστου Jules Bianchi και οδηγός αγώνων. Ο Lucien έτρεξε σε 17 Grand Prix της F1, ανεβαίνοντας μία φορά στο βάθρο, με μια τρίτη θέση στο Grand Prix του Μονακό το 1968. Την ίδια χρονιά αγωνίστηκε και στις 24 ώρες του Le Mans, παίρνοντας τη νίκη με ένα Ford GT40, το οποίο μοιράστηκε με τον Pedro Rodriguez. Δυστυχώς σκοτώθηκε στις 30 Μαρτίου του 1969 σε μια άσχημη σύγκρουση, όταν έκανε δοκιμές με μια Alfa Romeo για τον αγώνα του Le Mans.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1936 γεννήθηκε ο βετεράνος των αγώνων αυτοκινήτων τουρισμού, Allan Moffat. Γεννημένος στον Καναδά, ο Αυστραλός διακρίθηκε κυρίως στο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της Αυστραλίας. Κατέκτησε συνολικά τέσσερις τίτλους – τρεις για την Ford και έναν για τη Mazda. Επίσης σημείωσε επιτυχίες και στους αγώνες αντοχής, παίρνοντας νίκες στην κατηγορία του στους 24ωρους αγώνες του Spa και της Daytona. Επίσης, το 1975 βγήκε νικητής στις 12 ώρες του Sebring, οδηγώντας μια BMW 3.0 CSL μαζί με τους Hans-Joachim Stuck, Brian Redman και Sam Posey.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 9 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1965 γεννήθηκε ο Eddie Irvine. Ο Ιρλανδός έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 1993 με την ομάδα της Jordan και, το 1996, μεταφέρθηκε στη Ferrari του Michael Schumacher. Πήρε συνολικά 4 νίκες μέσα στο 1999 και υπήρξε διεκδικητής του τίτλου, εκμεταλλευόμενος και τον τραυματισμό του σαφώς ανώτερου teammate του που έτσι έχασε σχεδόν όλο το δεύτερο μισό της σεζόν. Από το 2000 έως και το 2002 αγωνίστηκε στην πολλά υποσχόμενη αλλά, εν τέλει, μέτρια ομάδα της Jaguar, με την οποία έκλεισε και την καριέρα του.

Σαν σήμερα
Eddie Irvine (αριστερά) – Michael Schumacher (δεξιά)

Σαν σήμερα το 1975 γεννήθηκε ο άσσος των αγώνων rally, Markko Martin. Ο Εσθονός συμμετείχε σε 84 rally του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC), κερδίζοντας 5 φορές με ένα Ford Focus κατά το διάστημα του 2003-2004. Αποσύρθηκε πρόωρα στα τέλη του 2005 όταν ο συνοδηγός του, Michael Park, σκοτώθηκε σε μια σύγκρουση στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του Rally Μεγάλης Βρετανίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 1976, ο Billy Arnold άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών. Ο Αμερικανός οδηγός αγώνων κέρδισε το θρυλικό Indianapolis 500 το 1930, όντας πρωτοπόρος στους 198 από τους 200 γύρους, επίδοση που δεν έχει επαναληφθεί μέχρι σήμερα. Ο Arnold αποσύρθηκε από τους αγώνες το 1932, μετά από τους σοβαρούς τραυματισμούς που αποκόμισε αυτός και ο μηχανικός του, σε μια άσχημη σύγκρουση στο Indianapolis 500.

Σαν σήμερα το 2013, ο  Marc Marquez τερμάτισε τρίτος στο Grand Prix της Βαλένθια και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στην πρώτη του σεζόν στο MotoGP – Ο τελευταίος που είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο ήταν ο Kenny Roberts, το 1978. Νικητής του αγώνα ήταν ο Jorge Lorenzo, ο οποίος έχασε τον τίτλο για μόλις 4 βαθμούς. Ο αναβάτης της Yamaha άφησε πίσω του τον teammate του Marquez, Dani Pedrosa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles