spot_img

Σαν σήμερα, 11 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1926 γεννήθηκε η Maria Teresa de Filippis, η πρώτη γυναίκα οδηγός που έτρεξε σε Grand Prix της F1. Συμμετείχε σε τρεις αγώνες για τη σεζόν του 1958 – στο Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ιταλία – οδηγώντας μια Maserati 250F. Αποσύρθηκε σύντομα από την ενεργό δράση, ώστε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 Ιανουαρίου του 2016.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1947 γεννήθηκε ο Vittorio Brambilla. Ο Ιταλός συμμετείχε σε 74 Grand Prix της F1 με τις ομάδες των March, Surtees και Alfa Romeo. Είναι γνωστός για την μοναδική νίκη της καριέρας του, η οποία σημειώθηκε στο Αυστριακό Grand Prix του 1975, υπό συνθήκες καταρρακτώδους βροχής. Χαρακτηριστικά, ο Brambilla έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες αμέσως μετά τον τερματισμό, αλλά επέστρεψε πίσω στα pits για να γιορτάσει με τους ανθρώπους της March.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 10 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1946 γεννήθηκε ο Αμερικανός άσσος των αγώνων σπορ αυτοκινήτων, Al Holbert. Ο Holbert αποτελούσε έναν από τους επιτυχημένους οδηγούς των αγώνων αντοχής. Χαρακτηριστικά, κέρδισε τρεις φορές στις 24 ώρες του Le Mans, δύο φορές στις 24 ώρες της Daytona και δύο στις 12 ώρες του Sebring – όλες οι νίκες του με Porsche. Δυστυχώς σκοτώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1988 σε ένα δυστύχημα με αεροσκάφος, κοντά στο Columbus της Πολιτείας του Ohio. Μετά τον θάνατό του, η αγωνιστική του ομάδα έπαψε να υπάρχει και η διοργανώτρια αρχή της IMSA απέσυρε τον αριθμό 14 που εκείνος χρησιμοποιούσε στα πρωταθλήματά της προς τιμήν του.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1967 γεννήθηκε ο Βραζιλιάνος θρύλος των αγώνων, Gil de Ferran. Το 1992 πήρε τον τίτλο στη Βρετανική Formula 3 με την ομάδα του Paul Stewart και για τα επόμενα δύο χρόνια αγωνίστηκε στη Formula 3000, κερδίζοντας σε 3 αγώνες. Το υπόλοιπο της καριέρας του τον βρήκε στην Αμερική, όπου συμμετείχε στους αγώνες μονοθεσίων IndyCar/CART. Το 2000 και 2001 πήρε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα με την ομάδα της Penske, ενώ το 2003 κέρδισε τον θρυλικό αγώνα του Indianapolis 500. Αποσύρθηκε από τους αγώνες στα τέλη εκείνης της χρονιάς αλλά επέστρεψε το 2008, οδηγώντας αγωνιστικά πρωτότυπα της Acura με τη δικιά του ομάδα, στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής (ALMS). Η καριέρα του έκλεισε οριστικά το 2009, με μια νίκη στις 4 ώρες της Laguna Seca πλάι στον Simon Pagenaud.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2012, ο Dani Pedrosa ήταν ο νικητής του Grand Prix της Βαλένθια για το MotoGP. Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας για τον Casey Stoner, ο οποίος έκλεισε την καριέρα του στην τρίτη θέση του βάθρου. Δεύτερος τερμάτισε ο Katsuyuki Nakasuga ο οποίος αγωνίστηκε για την Yamaha, στη θέση του τραυματία Ben Spies. Εκμεταλλεύτηκε τις βρόχινες συνθήκες για να πάρει το μοναδικό βάθρο της καριέρας του.

Σαν σήμερα το 2018, ο Lewis Hamilton κέρδισε το Grand Prix Βραζιλίας και, μαζί με τον Valtteri Bottas, έδωσε στην Mercedes τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο της στην F1. Ο Max Verstappen της Red Bull ήταν το φαβορί για τη νίκη, αλλά ενεπλάκη σε σύγκρουση με τον Esteban Ocon και έχασε τον έλεγχο. Μαζί με αυτόν έχασε και την πρωτοπορία και εν τέλει τερμάτισε δεύτερος. Το βάθρο ολοκληρώθηκε από τον Kimi Raikkonen της Ferrari.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles