spot_img

O Rossi «τα χώνει» στην Yamaha

Ο Valentino Rossi είναι απογοητευμένος από την πορεία της Yamaha και επισημαίνει πως αν δουλέψει σωστά, θα έρθουν και τα αποτελέσματα.

Η φετινή πορεία της Μ1 είναι τραγική και το βαρέλι δείχνει να μην έχει πάτο. Κάθε χρόνο εμφανίζονται ως το φαβορί και όσο περνά η χρονιά, η ταχύτητα εξαφανίζεται. Στο 2020, ο Fabio Quartararo ξεκίνησε με δύο σερί νίκες, με τηv Yamaha να έχει 6 συνολικά.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 11 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Όμως υπάρχει αστάθεια και αδυναμία σε πολλές πίστες να πάρουν το 100%. Κατά γενική ομολογία, έπρεπε να έχουν πάρει τα αποτελέσματα που ήθελαν, αλλά η κατεύθυνση είναι λάθος. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι η ισχύς του κινητήρα, ο οποίος δεν μπορεί να βελτιωθεί για το 2021. Παράλληλα, η ομάδα δέχθηκε ποινή μείωσης βαθμών για την επέμβασή της στον κινητήρα κατά τη διάρκεια των αγώνων της Jerez.

O Rossi είναι ένας αναβάτης που πραγματοποιεί μια τραγική χρονιά, έχοντας απουσιάσει από την Aragon όντας θετικός στον Covid-19. Ο Ιταλός μιλάει για τα όσα πρέπει να κάνει η Yamaha και της «τα χώνει» για ακόμα μια φορά.

Θα υπάρξει πάγωμα στην εξέλιξη και θα έχουμε τον ίδιο κινητήρα και του χρόνου, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Πλέον στο MotoGP είναι πολλά κομμάτια, στα οποία μπορείς να δουλέψεις γύρω από το μοτέρ για να βελτιώσεις την απόδοση. Με τα ηλεκτρονικά, ή με τρόπους για να κρατήσεις φρέσκο τον κινητήρα ή χαμηλά τη θερμοκρασία, ή με την εξάτμιση. Άρα αν η Yamaha δουλέψει καλά και στη σωστή κατεύθυνση, τότε μπορούμε να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα. Είναι αλήθεια ότι όπως και τα άλλα χρόνια, στην αρχή της χρονιάς είμαστε έτοιμοι και είμαστε δυνατοί και γρήγοροι. Μετά όμως οι άλλοι κατασκευαστές φέρνουν πράγματα, τα δοκιμάζουν και προς το τέλος της χρονιάς είναι περισσότερο δυνατοί από εμάς. Βέβαια πολλά εξαρτώνται και σε ό,τι γίνεται σε κάθε Αγώνα ξεχωριστά. Την περασμένη εβδομάδα ο Franco νίκησε και τώρα όλες οι Yamaha δυσκολεύτηκαν.

Διαβάστε επίσης: Πώς δεν θα σου κλέψουν ποτέ τη μοτοσυκλέτα;

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Rossi μιλά επικριτικά για την Yamaha.

Το MotoGP συνεχίζεται αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο αγώνα στην Βαλένθια. Επιπλέον, ο Joan Mir μπορεί να κατακτήσει τον πρώτο του Τίτλο στο MotoGP.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles