spot_img

Σαν σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1950 γεννήθηκε ο θρύλος των αγώνων μοτοσυκλέτας, Barry Sheene. Στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1975 και 1981, ο Βρετανός από το Λονδίνο κέρδισε σε 19 Grand Prix για την κατηγορία των 500cc, ενώ κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1976 και 1977 με την Suzuki. Δυστυχώς ταλαιπωρήθηκε από τον καρκίνο και τελικά πέθανε τον Μάρτιο του 2003, σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Σαν σήμερα το 1955, η Mercedes-Benz έκανε το 1-2 στο Ιταλικό Grand Prix, με τον Juan Manuel Fangio να κερδίζει και τον Pierro Taruffi να ακολουθεί. Ο αγώνας αυτός ήταν ο τελευταίος για τον Karl Kling, τον Roberto Mieres και τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1950, Nino Farina. Ήταν επίσης ο τελευταίος αγώνας για την Mercedes-Benz στην F1, καθώς μεσολάβησε η τραγωδία στις 24 ώρες του Le Mans την ίδια χρονιά και η γερμανική φίρμα αποκόπηκε από τις αγωνιστικές δραστηριότητες για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Επέστρεψε στα λημέρια της F1 στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ως προμηθεύτρια κινητήρων, ενώ το 2010 έγινε ξανά πλήρης εργοστασιακή ομάδα χάρις στην εξαγορά της φημισμένης Brawn GP.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1978 έχασε τη ζωή του ο Ronnie Peterson σε ηλικία 34 ετών, εξαιτίας επιπλοκών που προκλήθηκαν από τους σοβαρούς τραυματισμούς, τους οποίους αποκόμισε μία μέρα πριν σε ένα άσχημο ατύχημα στο Ιταλικό Grand Prix. Εμφανίστηκε στη F1 το 1970 κι έκτοτε έτρεξε σε 123 αγώνες με τις ομάδες των March, Tyrrell και Lotus, κερδίζοντας σε 10 από αυτούς και τερματίζοντας δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε δύο χρονιές (1971, 1978).

Σαν σήμερα
Mario Andretti (αριστερά) – Ronnie Peterson (δεξιά)

Σαν σήμερα το 1988, η Ferrari έκανε εντελώς απροσδόκητα το 1-2 στο Ιταλικό Grand Prix, με τον Gerhard Berger να κερδίζει και τον Michele Alboreto ακριβώς πίσω. Επρόκειτο για μια ξεχωριστή νίκη, καθώς ήταν η πρώτη μετά τον θάνατο του μεγάλου Enzo Ferrari, στον μοναδικό αγώνα που απέτυχε να κερδίσει η McLaren-Honda εκείνη τη χρονιά. Ο Ayrton Senna όδευε ολοταχώς προς άλλη μια νίκη ρουτίνας για τη McLaren όταν τελικά, δύο γύρους πριν το τέλος, είχε επαφή με τη Williams του νεοφερμένου Jean-Louis Schlesser και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Οι δύο Ferrari έκλεψαν την παράσταση στο τέλος και σημείωσαν ένα ιστορικό αποτέλεσμα.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, στην οποία αναλύουμε το GP Ιταλίας καθώς και όλα τα τεκταινόμενα γύρω από την F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles