spot_img

Σαν σήμερα, 13 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1946 γεννήθηκε ο Masahiro Hasemi. Αγωνίστηκε μόλις σε ένα Grand Prix της F1: ήταν ο αγώνας του 1976 στο Fuji, πασίγνωστος για τη μάχη μεταξύ Niki Lauda και James Hunt. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο Hasemi έκανε τον ταχύτερο γύρο στο δρόμο του για την 11η θέση της τελικής κατάταξης. Ωστόσο, τα επίσημα στατιστικά αναφέρουν τον Jacques Laffite ως κάτοχο του ταχύτερου γύρου.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1966, ο John Surtees κατέκτησε τον τίτλο στο πρώτο πρωτάθλημα Can-Am, κερδίζοντας τον αγώνα του Las Vegas με μια ιδιωτική Lola T70 Spyder. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 άφησε πίσω του τη McLaren M1B του Bruce McLaren και την έτερη Lola του Dan Gurney.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1982, ο Ayrton Senna έκανε ένα άκρως επιτυχημένο ντεμπούτο στην Formula 3, κερδίζοντας έναν ανεπίσημο αγώνα στην πίστα του Thruxton. Ο Βραζιλιάνος ουσιαστικά έκανε μια πρόβα-τζενεράλε για το 1983, όπου και κατέκτησε τον τίτλο με 12 νίκες σε 20 αγώνες, οδηγώντας μια Ralt-Toyota της West Surrey Racing.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1988 έλαβε χώρα το τελευταίο Grand Prix της F1 πριν την απαγόρευση των τουρμποκινητήρων, οι οποίοι επέστρεψαν ξανά το 2014. Επρόκειτο για το Grand Prix Αυστραλίας, το οποίο κέρδισε ο Alain Prost με την πανίσχυρη McLaren MP4/4. Ο Γάλλος άφησε πίσω του τον πρωταθλητή Ayrton Senna και τρίτος τερμάτισε ο Nelson Piquet με μια Lotus 100T.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 12 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1991 έλαβε χώρα το πρώτο Rally Καταλονίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC). Νικητής ήταν ο Γερμανός Armin Schwanz με ένα Toyota Celica GT-Four ST165, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο πρωταθλητής Juha Kankkunen με μια Lancia Delta Integrale. Τρίτος ήταν ο François Delecour με ένα Ford Sierra Cosworth.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1994, ο Nigel Mansell πήρε την 31η και τελευταία του νίκη στην F1, επικρατώντας στο Grand Prix Αυστραλίας. Τα φώτα ωστόσο είχαν στραφεί στην μάχη για τον τίτλο μεταξύ του Damon Hill και του Michael Schumacher. Ο Schumi συγκρούστηκε με τον Βρετανό κι έμειναν και οι δύο εκτός αγώνα, με το πρωτάθλημα να καταλήγει έτσι στον Γερμανό. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Gerhard Berger της Ferrari και τον Martin Brundle, στον τελευταίο του αγώνα με τη McLaren.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2011, ο Lewis Hamilton εκμεταλλεύτηκε την πρώτη εγκατάλειψη στη σεζόν για τον πρωταθλητή Sebastian Vettel και πήρε τη νίκη στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι. Ο οδηγός της Red Bull υπήρξε θύμα ενός ανεξήγητου κλαταρίσματος στις πρώτες στροφές και εγκατέλειψε σχεδόν αμέσως. Ο Hamilton πήρε την τρίτη του νίκη μέσα στο 2011, με τον Fernando Alonso και τον Jenson Button να τον πλαισιώνουν στο βάθρο.

Σαν σήμερα το 2016, ο Jorge Lorenzo κυριάρχησε στην πίστα Ricardo Tormo και πήρε τη νίκη για το Grand Prix της Βαλένθια στο MotoGP. Δεύτερος τερμάτισε ο πρωταθλητής Marc Marquez και τρίτος ο Andrea Iannone με Ducati.

Σαν σήμερα, επίσης το 2016, ο Lewis Hamilton άφησε πίσω του τον ομόσταυλο Nico Rosberg και πήρε τη νίκη στο Grand Prix Βραζιλίας. Έτσι, η διαφορά μειώθηκε στους 12 βαθμούς υπέρ του Γερμανού, με την τελική έκβαση της μάχης για τον τίτλο να μετατίθεται για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στο Άμπου Ντάμπι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles