spot_img

Σαν σήμερα, 12 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1914 γεννήθηκε ο Βρετανός θρύλος των αγώνων, Peter Whitehead. Έχοντας ξεκινήσει να τρέχει σε αγώνες πριν τον πόλεμο και σε πολύ νεαρή ηλικία, ο Whitehead εξελίχθηκε σταδιακά σε έναν πολύ αξιόλογο οδηγό. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετείχε σποραδικά σε Grand Prix της F1, καθώς και σε αγώνες αντοχής με σπορ αυτοκίνητα. Το 1950 σημείωσε το μοναδικό του βάθρο στην F1, με μια τρίτη θέση στο GP Γαλλίας. Το 1951 κέρδισε τις 24 ώρες του Le Mans, οδηγώντας μια Jaguar C-Type μαζί με τον Peter Walker. Τα επόμενα χρόνια τον είδαν να διακρίνεται και σε άλλους αγώνες αντοχής ανά την Ευρώπη. Δυστυχώς έχασε τη ζωή του στις 21 Σεπτεμβρίου του 1958, όταν ενεπλάκη σε ένα δυστύχημα κατά τη διάρκεια του Γύρου της Γαλλίας.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1943 γεννήθηκε ο άσσος των αγώνων rally, Björn Waldegaard. Από το 1973 έως και το 1992, ο Σουηδός συμμετείχε σε 95 rally και πήρε συνολικά 16 νίκες με τις ομάδες των Lancia, Ford, Mercedes και Toyota. Το 1979 μάλιστα κατέκτησε και τον τίτλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC). Έχοντας ταλαιπωρηθεί για πολλά χρόνια από τον καρκίνο, τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στις 29 Αυγούστου του 2014.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 11 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1995, φιλοξενήθηκε ο τελευταίος αγώνας της σεζόν για την F1 και τελευταίος στους δρόμους της Αδελαϊδας, για το GP Αυστραλίας. Το αγωνιστικό τριήμερο στιγματίστηκε από τον σοβαρότατο τραυματισμό του Mika Hakkinen, ο οποίος εν τέλει σώθηκε χάρις στην άμεση δράση των γιατρών της πίστας. Ο αγώνας ήταν γεμάτος συμβάντα και εγκαταλείψεις, με τον Damon Hill να αφήνει δύο γύρους πίσω του τη Ligier του Olivier Panis και να παίρνει τη νίκη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Gianni Morbidelli με την αδύναμη Footwork, για το μοναδικό του βάθρο στην F1.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2017, ο Dani Pedrosa πήρε την τελευταία του νίκη στο MotoGP, κερδίζοντας το Grand Prix της Βαλένθια. Ο Ισπανός της Honda προσπέρασε τον Johann Zarco στον τελευταίο γύρο, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Marc Marquez, κατακτώντας παράλληλα τον τέταρτο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία.

Σαν σήμερα, επίσης το 2017, ο Sebastian Vettel κέρδισε το Grand Prix Βραζιλίας, όντας κυρίαρχος σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Ο πρωταθλητής Lewis Hamilton εκκίνησε από το pit lane, λόγω αλλαγών στο μονοθέσιό του μετά το ατύχημά του στις κατατακτήριες δοκιμές. Παρόλ’ αυτά τερμάτισε στην τέταρτη θέση και πολύ κοντά στους προπορευόμενους. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Valtteri Bottas και τον Kimi Raikkonen.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles