spot_img

Σαν σήμερα, 15 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1983, ο Nelson Piquet εξασφάλισε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του στην F1 με την ομάδα της Brabham. Τερμάτισε τρίτος στην πίστα του Kyalami για το Grand Prix Νοτίου Αφρικής, σε έναν αγώνα που κέρδισε ο team-mate του, Riccardo Patrese. Δεύτερος ήταν ο Andrea de Cesaris με μια Alfa Romeo 183T, ισοφαρίζοντας τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του που είχε σημειώσει στο Γερμανικό GP της ίδιας χρονιάς.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα, επίσης το 1983, γεννήθηκε ο Bruno Senna, ο ανιψιός του θρυλικού και αείμνηστου Ayrton Senna. Ο Βραζιλιάνος ακολούθησε τα χνάρια του θείου του μέχρι και την F1, κάνοντας το ντεμπούτο του το 2010 με την αδύναμη ομάδα της HRT. Αγωνίστηκε στην F1 μέχρι τα τέλη του 2012, οδηγώντας για την Lotus-Renault GP και την Williams. Δυστυχώς δεν μπόρεσε ποτέ να ακολουθήσει ούτε στο ελάχιστο την επιτυχημένη πορεία που είχε ο Ayrton, αλλά κατάφερε να αναδειχθεί επάξια στους αγώνες αντοχής και το WEC. Το 2017 αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία της LMP2 και σήμερα είναι οδηγός της Rebellion Racing στην LMP1. Μάλιστα είναι ο πρώτος οδηγός που έχει κερδίσει αγώνες σε όλες τις κατηγορίες του WEC.

 Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 14 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1987 γεννήθηκε ο άσσος των αγώνων rally, Ott Tanak. Ο Εσθονός έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC) το 2009, οδηγώντας ένα Subaru Impreza κατηγορίας Group N. Από τα τέλη του 2011 μέχρι σήμερα αγωνίζεται με αυτοκίνητα της μεγάλης κατηγορίας και έχει κερδίσει συνολικά σε 13 rally. Το 2019 μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλητής με την ομάδα της Toyota, βάζοντας τέλος σε ένα σερί που είδε το πρωτάθλημα να καταλήγει σε Γάλλο οδηγό αδιάκοπα από το 2004. Για τη σεζόν του 2020 αποτελεί βασικός οδηγός της Hyundai.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 2000, ο αείμνηστος Dale Earnhardt Sr. πήρε την 76η και τελευταία νίκη της καριέρας του στο NASCAR, κερδίζοντας στα 500 μίλια της Talladega. Ο “Intimidator” βρισκόταν πολύ χαμηλά στην κατάταξη όταν ο αγώνας έμπαινε πλέον στο τελευταίο του κομμάτι. Όταν απέμεναν πλέον 4 γύροι ήταν 18ος. Εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το slipstream των υπόλοιπων αυτοκινήτων γύρω του, έκανε το αδιανόητο και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση μέσα σε μόλις 3 γύρους. Πήρε την καρό σημαία αφήνοντας πίσω του τον Kenny Wallace και σημείωσε την τελευταία νίκη της τεράστιας καριέρας του – μια νίκη που άφησε εποχή.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles