spot_img

Σαν σήμερα, 17 Δεκεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1968 γεννήθηκε ο βετεράνος οδηγός αγώνων του IndyCar, Paul Tracy. Ο Καναδός, όντας πρωταθλητής σε υποστηρικτικούς θεσμούς αγώνων formula των Η.Π.Α. αλλά και νικητής στο Can-Am, έκανε όνομα στην ομάδα της Penske το 1993, κερδίζοντας πέντε αγώνες στο IndyCar. Συνολικά κέρδισε σε 31 αγώνες σε όλη του την καριέρα, κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο στα Champ Cars για το 2003.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1983 γεννήθηκε ο θρύλος των αγώνων rally, Sébastien Ogier. Ο Γάλλος έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC) το 2008, οδηγώντας ένα μικρό Citroen C2. Το 2009 προβιβάστηκε στη μεγάλη κατηγορία και το εργασιακό τμήμα της γαλλικής φίρμας, παίρνοντας την πρώτη του νίκη το 2010, στο Rally Πορτογαλίας. Από το 2013 μέχρι το 2018 κυριάρχησε κατά κράτος στο WRC, κατακτώντας έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα: τέσσερα με την Volkswagen και δύο με την Ford. Μέχρι σήμερα μετράει συνολικά 49 νίκες και άλλον έναν τίτλο, τον οποίο κατέκτησε φέτος με την Toyota. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους οδηγούς rally όλων των εποχών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2001, η Toyota παρουσίασε στο κοινό την TF102, με την οποία αγωνίστηκε το 2002, στην πρώτη της σεζόν στην F1. Ωστόσο, τεχνικά, η ιαπωνική φίρμα είχε ήδη κατασκευάσει την TF101, την οποία τελικά επέλεξε να μην κατεβάσει στα Grand Prix του 2001 ώστε να συλλέξει περισσότερα δεδομένα και εμπειρίες γύρω από τη νέα της ομάδα. Παρά τα αστρονομικά budget, τις υψηλές προσδοκίες και τις πολλαπλές αναδιαρθρώσεις στο αγωνιστικό της τμήμα, η Toyota διένυσε μια δύσκολη πορεία στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ιστορία της Toyota στην F1 εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles