spot_img

Σαν σήμερα, 17 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1979 γεννήθηκε ο ένας και μοναδικός Kimi “Iceman” Raikkonen. Ο Φινλανδός αγωνίζεται στη Formula 1 από το 2001, έχοντας κάνει μια διακοπή το 2010 και 2011 ώστε να τρέξει στο WRC. Έχει κερδίσει σε 20 Grand Prix με την Ferrari και τη McLaren και, αυτή τη στιγμή που καταγράφεται το συγκεκριμένο “Σαν σήμερα”, βρίσκεται πρώτος στη λίστα με τις περισσότερες εκκινήσεις σε Grand Prix. Έχει 322, όσες και ο Rubens Barrichello. Μάλιστα, παραμένει μέχρι σήμερα ο τελευταίος οδηγός που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη Scuderia, το 2007.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1981, ο Alan Jones κέρδισε το πρώτο Grand Prix του Las Vegas, το οποίο έλαβε χώρα σε μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη πίστα, κατασκευασμένη στον μεγάλο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του ξενοδοχείου Caesars Palace. Ο οδηγός της Williams άφησε πίσω του τη Renault του Alain Prost και την Alfa Romeo του Bruno Giacomelli. Ο τελευταίος μάλιστα δεν ανέβηκε ξανά στο βάθρο στην F1. Πέμπτος τερμάτισε ο Nelson Piquet με μια Brabham BT49C, παίρνοντας αρκετούς βαθμούς ώστε να εξασφαλίσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1982, ο Jacky Ickx κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων (WSC), κερδίζοντας στον αγώνα 1000 χιλιομέτρων του Brands Hatch. Ο Βέλγος θρύλος μοιράστηκε μια Rothmans Porsche 956 μαζί με τον Derek Bell και επικράτησε του Riccardo Patrese. Ο Ιταλός τερμάτισε δεύτερος, οδηγώντας μια Lancia LC1 μαζί με τον Teo Fabi.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1999, ο Dario Franchitti κέρδισε τον αγώνα 300 μιλίων του Surfers Paradise στην Αυστραλία, “βάζοντας φωτιά” στην μάχη του τίτλου για το πρωτάθλημα CART. Ο βασικός ανταγωνιστής του Σκωτσέζου, ο Juan Pablo Montoya, εγκατέλειψε τον αγώνα και δεν βαθμολογήθηκε. Έτσι, η μάχη για το πρωτάθλημα θα κρινόταν στην ταχύτατη οβάλ πίστα της Fontana.

Σαν σήμερα το 2004, ο Sebastien Loeb τερμάτισε δεύτερος στον Γύρο της Κορσικής και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο WRC. Παράλληλα, η Citroen κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στους κατασκευαστές. Ο συνδυασμός Loeb/Citroen έμελλε να αποδειχθεί απόλυτα ασυναγώνιστος στους αγώνες rally των επόμενων χρόνων, προσφέροντας πάμπολλα πρωταθλήματα και καταγράφοντας ασύλληπτα ρεκόρ επιδόσεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles