spot_img

Σαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1929, γεννήθηκε ο θρυλικός και αείμνηστος οδηγός αγώνων, Sir Stirling Moss. Σε μια λαμπρή αγωνιστική καριέρα που διήρκεσε σχεδόν 15 χρόνια, κατάφερε και κέρδισε εκατοντάδες αγώνων σε δεκάδες τύπους αυτοκινήτων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 16 νίκες σε Grand Prix της F1 καθώς και επιτυχημένα περάσματα σε αγώνες όπως το Mille Miglia, το Targa Florio, οι 12 ώρες του Sebring και το RAC Tourist Trophy. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον Stirling Moss εδώ.

Stirling Moss

Σαν σήμερα το 1960 γεννήθηκε ο Damon Hill, γιος του δυο-φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στην F1, Graham Hill. Ο Damon αγωνίστηκε στην F1 για πρώτη φορά το 1992 με την παραπαίουσα ομάδα της Brabham, μέχρι που πήρε μια ευκαιρία ζωής και μεταφέρθηκε στην πανίσχυρη Williams το 1993. Μετά από την μονομαχία του με τον Michael Schumacher, έχασε τον τίτλο το 1994 υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες, αλλά τελικά μετουσίωσε το όνειρό του το 1996, επικρατώντας του νεοφερμένου team-mate Jacques Villeneuve. Η επιτυχία αυτή σήμανε το πρώτο δίδυμο πατέρα/γιου που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην F1.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1989, ολοκληρώθηκε το πρώτο Rally Αυστραλίας στην ιστορία του WRC. Νικητής ήταν ο Juha Kankkunen με μια Toyota Celica GT-Four ST165, με τον team-mate Kenneth Eriksson να τερματίζει δεύτερος, 1 λεπτό και 7 δευτερόλεπτα πίσω. Τρίτος ήταν ο Markku Alén με μια Lancia Delta Integrale.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2000, ο Jeff Burton έκανε μια επίδειξη απόλυτης κυριαρχίας και κέρδισε τα 300 μίλια του New Hampshire, όντας πρωτοπόρος σε όλους τους 300 γύρους του αγώνα. Μέχρι σήμερα, αυτός ο αγώνας παραμένει ο τελευταίος στην ιστορία του NASCAR που είδε τον νικητή να είναι πρωτοπόρος σε όλη τη διάρκειά του· ο προηγούμενος που τα είχε καταφέρει ήταν ο Fireball Roberts στο Hanford της California, το 1961.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, στην οποία αναλύεται το GP Τοσκάνης και σχολιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στην F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles