spot_img

Σαν σήμερα, 18 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1974 γεννήθηκε ο πρωταθλητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally (WRC) και Rallycross, Petter Solberg. Ο Νορβηγός κέρδισε συνολικά σε 13 rally για το WRC στο διάστημα 2002-2005, ενώ το 2003 κατέκτησε τον τίτλο με την ομάδα της Subaru. Το 2014 και 2015 κατέκτησε τον τίτλο και στο Rallycross, οδηγώντας ένα Citroen DS3 με τη δική του ομάδα.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1979, ο θρύλος Richard Petty τερμάτισε 5ος στον αγώνα 500 μιλίων του Ontario και κατέκτησε τον έβδομο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία του NASCAR. Ο Petty πήρε τον τίτλο με διαφορά 11 βαθμών από τον Darrell Waltrip και σημείωσε ένα ρεκόρ που ισοφαρίστηκε το 1994. Τότε, ο αείμνηστος Dale Earnhardt Sr. κατέκτησε τον δικό του έβδομο τίτλο.

Σαν σήμεραΔιαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 17 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1980 γεννήθηκε ο οδηγός αγώνων rally, François Duval. Το 1999 ξεκίνησε την αναρρίχησή του προς το WRC, κάνοντας το ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία το 2002 με την ομάδα της Ford. Αγωνίστηκε εκεί μέχρι το 2010, λαμβάνοντας συμμετοχή σε 84 rally. Κέρδισε μόλις μία φορά, με το στιγμιότυπο της καριέρας του να σημειώνεται στο Rally Αυστραλίας του 2005, πίσω από το τιμόνι ενός Citroen Xsara. Μετά το πέρασμά του από το WRC, ο Βέλγος επικεντρώθηκε σε μικρές διοργανώσεις rally της πατρίδας του.

Σαν σήμερα το 2007, ο Sebastien Loeb κέρδισε το πρώτο Rally Ιρλανδίας που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC). Ο οδηγός της Citroen και ο συνοδηγός του, Daniel Elena, άφησαν σχεδόν 1 λεπτό πίσω τους το έτερο Citroen C4 της ομάδας, το οποίο οδήγησε ο Dani Sordo με συνοδηγό τον Marc Marti.

Σαν σήμερα Σαν σήμερα το 2012, πραγματοποιήθηκε το Αμερικανικό Grand Prix στην καινούρια πίστα του Circuit of the Americas. Νικητής ήταν ο Lewis Hamilton, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που έχασε ο πρωτοπόρος Sebastian Vettel πίσω από αργότερα μονοθέσια, κάνοντας την προσπέραση στον 42ο από τους 56 γύρους. Αυτή ήταν η τελευταία νίκη του Hamilton με την ομάδα της McLaren. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Fernando Alonso της Ferrari.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2018, ο Andrea Dovizioso κέρδισε το Grand Prix της Βαλένθια για το MotoGP, οδηγώντας μια Ducati. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκε ο Alex Rins με Suzuki και ο Pol Espargaro με KTM, σε έναν αγώνα που είδε το βάθρο να μην έχει αναβάτη της Honda ή της Yamaha για πρώτη φορά, μετά το 2007 και το Grand Prix του Σαν Μαρίνο. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, στον αγώνα της μικρότερης κατηγορίας Moto3, η πίστα Ricardo Tormo είδε επίσης τη σημείωση ενός ανεπανάληπτου ρεκόρ. Ο Τούρκος Can Öncü έκανε το ντεμπούτο του στους επαγγελματικούς αγώνες μοτοσικλετών και πήρε τη νίκη σε ηλικία μόλις 15 ετών και 115 ημερών. Φυσικά παραμένει μέχρι σήμερα ο νεότερος νικητής ενός επίσημου Grand Prix.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles