spot_img

Σαν σήμερα, 19 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1980, ο αείμνηστος Henri Toivonen κέρδισε το Rally Μεγάλης Βρετανίας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally (WRC), πίσω από το τιμόνι μιας μικρής Lotus Sunbeam της Talbot. Δεύτερος τερμάτισε ο Hannu Mikkola με ένα πιο δυνατό Ford Escort RS, 4 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα πίσω. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο ομόσταυλος του Toivonen, Guy Fréquelin. Με αυτή την επίδοση, ο Toivonen έγινε ο νεότερος νικητής σε rally του WRC, σε ηλικία 24 ετών και 86 ημερών. Το ρεκόρ διατηρήθηκε μέχρι το 2008, όταν ο 22χρονος Jari-Matti Latvala κέρδισε το Rally Σουηδίας.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1981 γεννήθηκε ο άσσος των αγώνων αντοχής, André Lotterer. Ο Γερμανός αποτελεί μια εξαίρετη περίπτωση οδηγού, με το βιογραφικό του να περιλαμβάνει 3 νίκες στις 24 ώρες του Le Mans, έναν παγκόσμιο τίτλο στους αγώνες αντοχής (WEC) καθώς και πρωταθλήματα στους άκρως απαιτητικούς θεσμούς των Super GT και Formula Nippon/Super Formula. Το 2014 έκανε ένα απροσδόκητο ντεμπούτο στην F1, οδηγώντας για την παραπαίουσα ομάδα της Caterham στο Βελγικό Grand Prix. Ωστόσο, το μονοθέσιο ήταν πολύ κακό και ο Lotterer επέλεξε να μην αγωνιστεί ξανά εκεί. Σήμερα αποτελεί μια σταθερή παρουσία στους αγώνες της Formula E.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 18 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 2006, ο Greg Biffle πήρε τη νίκη στα 400 μίλια του Homestead-Miami, για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο NASCAR. Ο αγώνας είδε τον Juan Pablo Montoya να κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση, μετά την άδοξη αποχώρησή του από την F1. Ο Jimmie Johnson τερμάτισε 9ος και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο NASCAR, επικρατώντας του Matt Kenseth για 56 βαθμούς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα, επίσης το 2006, πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό Grand Prix του Macau για τους ανερχόμενους οδηγούς της Formula 3. Ο τελικός αγώνας είδε τον Kamui Kobayashi να εκκινεί από την pole position, αλλά ενεπλάκη σε ατυχήματα με τους Marko Asmer, Paul di Resta και Romain Grosjean, τερματίζοντας έτσι πολύ χαμηλά στην κατάταξη. Οι συγκυρίες έφεραν τον Mike Conway στην πρωτοπορία, την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Richard Antinucci με έναν φοβερό αγώνα και το βάθρο έκλεισε ο Adrian Sutil. Η πεντάδα ολοκληρώθηκε από τους Sebastien Buemi και Romain Grosjean.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles