spot_img

Σαν σήμερα, 2 Μαρτίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1962 γεννήθηκε ο Gabriele Tarquini. Ο Ιταλός υπήρξε μια σταθερή παρουσία στην F1, αλλά η καριέρα του περιορίστηκε αποκλειστικά σε ομάδες που είχαν απειροελάχιστα χρήματα και ελπίδες να καταφέρουν κάτι καλό. Έτσι, με δεδομένο πως στην εποχή του υπήρξε μάχη ακόμα και για πρόκριση στους ίδιους τους αγώνες, βρέθηκε πολλές φορές εκτός grid πριν καν ξεκινήσει επίσημα το αγωνιστικό τριήμερο. Από το 1987 έως το 1995, εμφανίστηκε σε συνολικά 78 Grand Prix με τις ομάδες των Osella, Coloni, AGS, Fondmetal και Tyrrell. Ωστόσο, κατάφερε να εκκινήσει μόλις 38 φορές και αποτελεί κάτοχος του αρνητικού ρεκόρ για τις περισσότερες αποτυχίες πρόκρισης σε Grand Prix. Παρόλ’ αυτά, ο Tarquini ήταν αρκετά αξιόπιστος οδηγός, όπως αποδεικνύει και η μετέπειτα πορεία του σε αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού. Μάλιστα, το 2018 στέφθηκε πρωταθλητής στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση (WTCR) σε ηλικία 56 χρονών και έγινε ο γηραιότερος πρωταθλητής ενός αναγνωρισμένου θεσμού της FiA.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1990 γεννήθηκε στο Vancouver του Καναδά ο Adderly Fong. Ο οδηγός από το Χονγκ Κονγκ αποτέλεσε περίπτωση ενός αδιάφορου pay driver καθόλη την πορεία του στις μικρές κατηγορίες μονοθεσίων, μετρώντας παρουσίες κυρίως στη Βρετανική Formula 3, το GP3 Series αλλά και το Audi R8 LMS Cup. Το 2014, έχοντας διανύσει 99 γύρους στη Βαλένθια με μονοθέσιο του 2012, ο Fong απέκτησε super licence και οδήγησε για την Sauber στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Άμπου Ντάμπι. Την επόμενη χρονιά επιτέλεσε καθήκοντα οδηγού εξέλιξης στη Lotus F1 αλλά εξαφανίστηκε σύντομα από τη σκηνή του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μέχρι το 2019, ο Fong δραστηριοποιήθηκε αποκλειστικά σε διοργανώσεις αυτοκινήτων GT3 της Ασίας και Κίνας, εκπροσωπώντας την Audi, Bentley και Mercedes-Benz.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Σαν σήμερα το 1998 ολοκληρώθηκε το Rally Σαφάρι στην Κένυα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC). Νικητής αναδείχθηκε ο Richard Burns, ο οποίος έγινε έτσι ο μόλις τρίτος Άγγλος που κέρδισε σε event του πρωταθλήματος, μετά τον Roger Clark και τον Colin McRae. Ο Burns μοιράστηκε ένα Mitsubishi Lancer Evo μαζί με τον συνοδηγό Robert Reid και άφησε πίσω του τα δύο Ford Escort των θρυλικών “Ιπτάμενων Φινλανδών” Juha Kankkunen και Ari Vatanen.

Σαν σήμερα το 2003, ο Carlos Sainz Sr. κατέκτησε τη νίκη στο πρώτο Rally Τουρκίας που διοργανώθηκε στα πλαίσια του WRC. Ο Ισπανός οδήγησε ένα Citroën Xsara μαζί με τον Marc Martí και επικράτησε έναντι των Richard Burns και François Duval.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles