spot_img

Σαν σήμερα, 21 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1939 γεννήθηκε ο πρώην νικητής συνοδηγός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally (WRC), John Davenport. Η μοναδική του νίκη σημειώθηκε το 1974 στο περιβόητο Rally Χιλίων Λιμνών στη Φινλανδία, πλάι στον θρύλο Hannu Mikkola. Μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες υπήρξε επικεφαλής του τμήματος της Austin Rover, διευθύνοντας τα αγωνιστικά προγράμματα της φίρμας στο WRC αλλά και στους αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού. Παραμένει ακόμη στον ευρύτερο χώρο του rally όντας δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1943 γεννήθηκε ο Γάλλος ήρωας της F1, Jacques Laffite. Αναρριχήθηκε στην F1 το 1974 και συνολικά αγωνίστηκε σε 176 Grand Prix με τη Williams και τη Ligier. Αποσύρθηκε πρόωρα από την F1 το 1986 όταν έσπασε και τα δυο του πόδια σε μια άσχημη σύγκρουση, στο Βρετανικό Grand Prix. Επανήλθε στους αγώνες λίγο καιρό αργότερα, κάνοντας αξιόλογες εμφανίσεις σε πρωταθλήματα αυτοκινήτων τουρισμού ανά την Ευρώπη, με την BMW και τη Mercedes-Benz. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε το 1996, μετά από μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση στις 24 ώρες του Le Mans.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 20 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1948 γεννήθηκε ο Ιάπωνας οδηγός αγώνων rally, Kenjiro Shinozuka. Μετά το ξεκίνημα της καριέρας του το 1967, ο Shinozuka έγραψε μια αξιόλογη πορεία όντας βασικός εργοστασιακός οδηγός της Mitsubishi. Το 1991 και 1992 υπήρξε νικητής στο Rally Ακτής Ελεφαντοστού, όταν αυτό ήταν ακόμη επίσημο event για το WRC. Το 1997 έγραψε ιστορία και στο περιβόητο Rally του Dakar, παίρνοντας τη νίκη με ένα Mitsubishi Pajero. Είναι ο πρώτος Ιάπωνας που πήρε νίκη και στις δύο διοργανώσεις.

Σαν σήμερα το 1973 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Rally Μεγάλης Βρετανίας για το νεοσύστατο WRC. Το βάθρο μονοπωλήθηκε από τρία Ford Escort Mk1, με νικητή τον Hannu Mikkola και τον συνοδηγό Henry Liddon. Τα άλλα δύο Ford είχαν για πληρώματα τους Roger Clark/Tony Mason και Markku Alén/Ilkka Kivimäki.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 1982, ο Tim Richmond πήρε τη δεύτερη νίκη του στη μεγάλη κατηγορία του NASCAR, επικρατώντας εμφατικά στον αγώνα 500 μιλίων του Riverside. Ηγήθηκε τον αγώνα για τους 92 από τους 119 γύρους οδηγώντας ένα Buick Regal και άφησε 7 δευτερόλεπτα πίσω του τον Ricky Rudd. Τρίτος τερμάτισε ο Darrell Waltrip, κατακτώντας τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στο NASCAR.

Σαν σήμερα το 2004, ο Alexandre Premat πήρε τη νίκη στο Grand Prix του Macau για την Formula 3, αφήνοντας πίσω του τον Robert Kubica και τον Lucas di Grassi. Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά μετά από 13 γύρους, εξαιτίας ενός μεγάλου ατυχήματος που άφησε εκτός συνολικά 4 μονοθέσια, μπλοκάροντας την στενή στροφή 14. Τα τελικά αποτελέσματα προσμετρήθηκαν βάσει της κατάταξης στο τέλος του γύρου 11.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles