spot_img

Horner: «Στα τέλη Νοεμβρίου θα αποφασίσουμε για τους κινητήρες»

Σύμφωνα με τον Christian Horner, η Red Bull σκοπεύει να έχει οριστικοποιήσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου τους κινητήρες της για το 2022.

Η Honda έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή της από την F1 μετά το 2021. Έτσι, η Red Bull μοιραία εξετάζει κάθε ρεαλιστική λύση όσον αφορά το μέλλον της για τις μονάδες ισχύος της. Μπορεί είτε να αναζητήσει ένα νέο προμηθευτή, είτε να αναλάβει η ίδια την εξέλιξη των κινητήρων της Honda, υιοθετώντας τη φιλοσοφία μίας ημι-εργοστασιακής ομάδας.

Τα υψηλά κόστη εξέλιξης των μονάδων ισχύος περιπλέκουν την υπόθεση ακόμα περισσότερο, με τα σχέδια πλήρους διαφοροποίησής τους να μην αναμένονται τουλάχιστον πριν το 2026. Η Red Bull ξεκαθάρισε ήδη στο παρελθόν πως επιθυμεί ένα παρατεταμένο “πάγωμα” εξέλιξης κινητήρων, από το 2022 κι έπειτα. Το αίτημα αυτό μέχρι στιγμής έχει υποστηριχθεί μόνο από την Mercedes, με τις Ferrari και Renault να μην δείχνουν τόσο πρόθυμες να ενδώσουν.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 21 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Christian Horner έθεσε τα τέλη του Νοεμβρίου ως μια ενδεικτική προθεσμία απόφασης της Red Bull για το ποιος θα είναι ο νέος πάροχος κινητήρων της.

Πιστεύω πως μια ιδανική λύση θα ήταν να συνεχίσουμε με τον κινητήρα που θα έχουμε από την επόμενη σεζόν, απλώς με άλλο σήμα. Θα είναι πολύ κρίμα να μείνουν τέτοιοι κινητήρες στο ράφι. Μια επιθυμητή έκβαση είναι να συμφωνήσουμε με τη Honda για την μεταφορά της πνευματικής ιδιοκτησίας τους και την μετεξέλιξή τους βάσει των κανονισμών.
Σίγουρα, πριν παρθεί οποιαδήποτε οριστική απόφαση περί κινητήρων, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, όπως το “πάγωμα” στην εξέλιξη και όλα τα συναφή.
Η όλη υπόθεση γύρω από τις μονάδες ισχύος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Αν πρόκειται να επενδύσουμε σε ένα project όπως αυτό που προαναφέραμε, απαιτείται σαφέστατα πολλή δουλειά που πρέπει να καταβληθεί στο παρασκήνιο. Μέχρι το τέλος του μήνα χρειάζεται να έχουμε κατασταλάξει σε μια απόφαση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με την ανασκόπηση του GP Τουρκίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles