spot_img

Σαν σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1930 πραγματοποιήθηκε το Γαλλικό Grand Prix στους δρόμους του Pau, σε έναν αγώνα 25 γύρων και με το μήκος της διαδρομής να ξεπερνάει τα 15 χιλιόμετρα. Νικητής ήταν ο Philippe Étancelin με μια Bugatti T35C. Αξίζει να σημειωθεί πως ο οδηγός που τερμάτισε δεύτερος, ο Sir Henry Birkin, οδηγούσε μια υπερτροφοδοτούμενη Bentley 4½ λίτρων, η οποία είχε κερδίσει στις 24 ώρες του Le Mans τα προηγούμενα χρόνια και ουσιαστικά αποτελούσε ένα αυτοκίνητο δρόμου της εποχής.

Σαν σήμερα το 1953 γεννήθηκε ο Ολλανδός θρύλος των αγώνων, Arie Luyendyk. Κέρδισε το θρυλικό Indianapolis 500 για πρώτη φορά το 1990, με την συνολική μέση ωριαία ταχύτητά του να καταγράφεται, τότε, ως ρεκόρ μέχρι να καταρριφθεί εν τέλει το 2013. Το 1996 έγραψε ξανά ιστορία στο Brickyard, καθώς κατέγραψε εξωφρενικά ρεκόρ μέσης ωριαίας ταχύτητας γύρω από την οβάλ πίστα, τόσο στον έναν γύρο όσο και στους τέσσερις γύρους που παραδοσιακά κάνουν όλοι οι οδηγοί στους τελικούς προκριματικούς. Τα ρεκόρ αυτά παραμένουν ανέπαφα μέχρι και σήμερα. Κέρδισε ξανά το Indianapolis 500 το 1997, εκκινώντας από την pole position.

Σαν σήμερα το 1986, ο Nigel Mansell πήρε μια καθοριστική νίκη στο Grand Prix Πορτογαλίας, θέτοντας έτσι βασική υποψηφιότητα για την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος στην F1. Ο Ayrton Senna που ξεκίνησε από την pole position όδευε για την δεύτερη θέση, αλλά έμεινε από καύσιμα στον προτελευταίο γύρο και κατετάγη τέταρτος. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Alain Prost και Nelson Piquet.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1997, καταγράφηκε η τελευταία νίκη στο WRC για το εμβληματικό Ford Escort, δια χειρός Carlos Sainz Sr., στο Rally Ινδονησίας. Ο Ισπανός θρύλος πήρε τη νίκη, ξεπερνώντας τον team-mate Juha Kankkunen στον τελικό του χρόνο κατά 16 δευτερόλεπτα.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα, επίσης το 1997, ο Jacques Villeneuve κέρδισε το Αυστριακό Grand Prix εκκινώντας από την pole position. Ο David Coulthard τερμάτισε δεύτερος με την McLaren και τρίτος ήταν ο Heinz-Harald Frentzen με την έτερη Williams. Το αγωνιστικό τριήμερο είδε τον βετεράνο Gerhard Berger να ανακοινώνει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν. Τερμάτισε τον τελευταίο του εντός έδρας αγώνα στη δέκατη θέση.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2002, ο θρυλικός Valentino Rossi εξασφάλισε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα στο MotoGP, κερδίζοντας στο Ρίο ντε Τζανέιρο για το Grand Prix Βραζιλίας. Αυτή η νίκη ήταν η δέκατη σε 12 αγώνες για τον “Γιατρό”.

Σαν σήμερα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles