spot_img

Σαν σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1935, η Mercedes-Benz έκανε (άλλη) μια επίδειξη απόλυτης κυριαρχίας και κέρδισε το Ισπανικό Grand Prix με τον Rudolf Caracciola, με την ομάδα να καταλαμβάνει τις τρεις πρώτες θέσεις. Ο Achille Varzi, ο οποίος ξεκίνησε από την πρώτη σειρά με μια Auto Union, αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά διότι χτυπήθηκε στο πρόσωπο από μια πέτρα που τον τραυμάτισε. Επέστρεψε στον αγώνα μετά την λήψη ιατρικής βοήθειας, αλλά εν τέλει δεν τερμάτισε ποτέ λόγω προβλήματος στο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Σαν σήμερα το 1967 γεννήθηκε ο Σουηδός θρύλος των αγώνων, Rickard Rydell. Ο πρώην οδηγός της Formula 3, ο οποίος κέρδισε πολλούς αγώνες στο Βρετανικό Πρωτάθλημα αλλά και το περιβόητο Grand Prix του Macau, αποφάσισε να επικεντρωθεί στους αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού. Το 1998 κέρδισε το αντίστοιχο Βρετανικό Πρωτάθλημα (BTCC) με την Volvo, καθώς και το εγχώριο πρωτάθλημα στη Σουηδία, το 2011. Ήταν επίσης νικητής στην κατηγορία GT1 για τις 24 ώρες του Le Mans, οδηγώντας μια Aston Martin DBR9 στον αγώνα του 2007, πλάι στους David Brabham και Darren Turner.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1974, ο Emerson Fittipaldi κέρδισε το Grand Prix Καναδά στην πίστα του Mosport και κατέγραψε την 12η νίκη στην καριέρα του στην F1. Ο Niki Lauda προοριζόταν αρχικά για τη νίκη και ήταν επικεφαλής του αγώνα από την εκκίνηση έως και τον γύρο 67, όταν πάτησε κάποια θραύσματα από προηγούμενο ατύχημα και κατέληξε στις μπαριέρες. Ο Jacques Laffite ήταν ένας από τους άτυχους και πάτησε τα θραύσματα που υπήρχαν ήδη στην πίστα, αποκομίζοντας ένα κλατάρισμα. Ο αγώνας ήταν επίσης ο πρώτος στην F1 για τον νεαρό Αυστριακό Helmuth Koinigg, ο οποίος έχασε τη ζωή του λίγες μέρες αργότερα, στην πίστα του Watkins Glen για το Grand Prix των Η.Π.Α.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 1991, η ομάδα της Williams σημείωσε την 50ή της νίκη στην F1, δια χειρός Riccardo Patrese στο Grand Prix Πορτογαλίας. Ο Ιταλός άφησε πίσω του τον Ayrton Senna της McLaren και τον Jean Alesi της Ferrari. Ο team-mate του, Nigel Mansell, αποκλείστηκε από τον αγώνα καθώς σταμάτησε στο μέσο του pit lane μετά την αλλαγή ελαστικών του με μόλις τρεις τροχούς – ο ένας εκ των τεσσάρων δεν είχε κουμπωθεί σωστά και βγήκε σχεδόν αμέσως, αναγκάζοντας τους μηχανικούς της ομάδας να τρέξουν προς τον άτυχο Mansell και να του τοποθετήσουν, αντικανονικά, ένα καινούριο ελαστικό.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1996, ο Jacques Villeneuve κέρδισε το Grand Prix Πορτογαλίας αφήνοντας πίσω του τον team-mate Damon Hill και τον Michael Schumacher της Ferrari. Αυτή η νίκη ήταν η τέταρτη στη σεζόν για τον Καναδό, αφήνοντας έτσι την μάχη του τίτλου να κριθεί μεταξύ εκείνου και του Hill, στον επόμενο και τελευταίο αγώνα, το Grand Prix Ιαπωνίας.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2001, το Αμερικανικό πρωτάθλημα μονοθεσίων CART πραγματοποίησε για πρώτη φορά αγώνα στη Μεγάλη Βρετανία και την οβάλ πίστα του Rockingham, γνωστή και ως η ταχύτερη οβάλ πίστα στην Ευρώπη. Ο αγώνας είδε τον Βραζιλιάνο Tony Kanaan να καταγράφει ένα ασύλληπτο ρεκόρ πίστας, με το χρονόμετρο να σταματά στα 24,719 δευτερόλεπτα και την μέση ωριαία ταχύτητα στα 215.397 mph (σχεδόν 347 km/h).

Σαν σήμερα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles