spot_img

Vinales: «Πάντα είχα νοοτροπία νικητή»

Ο Maverick Vinales πήρε μια τεράστια ανακούφιση μετά τη νίκη του στο Misano, όπου έδιωξε τις αμφιβολίες που είχε για τον εαυτό του.

Ο Ισπανός πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα του MotoGP, σπάζοντας τη κατάρα των κακών αποτελεσμάτων. Μαζί με τις αποτυχίες είχε έρθει και η κριτική, την οποία ήθελε να σωπάσει κυρίως από τον εαυτό του.

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες για τον 25χρονο, όμως πλέον ως νικητής είναι στο παιχνίδι του Τίτλου. H νίκη αυτή μπορεί να ανεβάσει το ηθικό του Vinales, ο οποίος χτίζει πλέον μομέντουμ για το Πρωτάθλημα.

Ξέρω ότι πολλοί λένε ότι η νοοτροπία μου φταίει γι’ αυτά τα αποτελέσματα, όμως αυτή ποτέ δεν άλλαξε. Πάντα είχα νοοτροπία νικητή. Δεν είχα εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα και αυτό με εμπόδιζε να πάρω μέρος στις μάχες. Δούλεψα όμως στην αυτοπεποίθησή μου και τα κατάφερα. Νευριάζω πολύ όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλω. Έδιωξα τις αμφιβολίες που οι άλλοι ήθελαν να μου βάλουν. Δεν θα έλεγα ότι ο Maverick επέστρεψε γιατί πάντα ήταν εδώ. Ποτέ δεν έφυγε. Την προηγούμενη εβδομάδα, είχα βάλει λάθος ελαστικό στο πίσω μέρος και δεν είχα εμπιστοσύνη ούτε στο μπροστινό. Στο Misano 2 όμως τα πράγματα άλλαξαν και ήμουν γρήγορος και στους πρώτους γύρους.

Όσο για την μάχη που είχε με τον Peco Bagnaia, δεν γνώριζε αν θα κατάφερνε να πάρει σε καθαρή μάχη τη νίκη. Εστιάζει στο κυρίως πρόβλημα που έχει η Yamaha και ελπίζει να βελτιωθεί.

Ήταν πολύ γρήγορος ο Peco, αλλά όταν με πέρασε φέρθηκα έξυπνα και φρόντισα τα ελαστικά μου ώστε να έχω περιθώρια για τους 5 τελευταίους γύρους. Στο δεύτερο μισό άρχιζα να καλύπτω τη διαφορά. Ήταν δυνατός στο 3ο κομμάτι της πίστας, αλλά μείωνα τη διαφορά. Ίσως να τον προλάβαινα, αλλά δεν ξέρω αν θα τον προσπερνούσα. Η Yamaha δεν είναι πολύ δυνατή στις προσπεράσεις. Το είδα το πρωί στο ζέσταμα, όταν ήμουν πιο γρήγορος από τον Miller, τον έφτασα αλλά δεν μπορούσα να τον περάσω. Απλά υπερθέρμαινα τα φρένα. Είναι το αδύναμο σημείο μας. Πρέπει να βρούμε περισσότερη πρόσφυση στην επιτάχυνση. Με την M1 πρέπει να είσαι πρώτος στην πρώτη στροφή. Αν τα καταφέρεις τότε ο αγώνας αλλάζει.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles