spot_img

Σαν σήμερα, 26 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1953 γεννήθηκε η γυναίκα οδηγός από τη Νότια Αφρική, Desiré Wilson. Δοκίμασε να προκριθεί στο Βρετανικό Grand Prix του 1980 με μια πελατειακή Williams FW07, χωρίς να τα καταφέρει. Ωστόσο, την ίδια χρονιά κέρδισε σε δύο αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ Αυτοκινήτων (WSC), στο Silverstone και τη Monza. Και στις δύο περιπτώσεις μοιράστηκε ένα 2λιτρο αγωνιστικό της De Cadenet, μαζί με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Alain de Cadenet. Αγωνίστηκε επίσης και στους πασίγνωστους αγώνες αντοχής του Le Mans, της Daytona και του Sebring, αλλά και στο IndyCar, χωρίς αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1967, ο Dan Gurney πήρε την πρώτη του νίκη στο IndyCar, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στην πίστα του Riverside. Ο Αμερικανός είχε ήδη κάνει μια καταπληκτική χρονιά καθώς είχε κερδίσει στο Le Mans με τη Ford, ενώ πήρε τη νίκη στο Βελγικό Grand Prix με μια Eagle-Weslake. Έχοντας ήδη σημειώσει νίκες και στο NASCAR, ο Gurney συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ολοκληρωμένων οδηγών αγώνων.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1975, ο Timo Mäkinen πήρε την τρίτη του νίκη στο Rally Μεγάλης Βρετανίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC), οδηγώντας ένα Ford Escort Mk2. Δεύτερος τερμάτισε ο Βρετανός Roger Clark και τρίτος ο συμπατριώτης του, Tony Fowkes, κάνοντας έτσι το 123 για την Ford.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 25 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1980 έφυγε από τη ζωή ο Peter DePaolo, σε ηλικία 82 ετών. Ο Αμερικανός είναι γνωστός για τη νίκη που πήρε στο θρυλικό Indianapolis 500 το 1925, δέκα χρόνια μετά την πρώτη νίκη του θείου του στο Brickyard, Ralph DePalma.

Σαν σήμερα το 2000, ο Richard Burns πήρε τη τρίτη του νίκη στο Rally Μεγάλης Βρετανίας, με ένα Subaru Impreza. Σχεδόν 1 λεπτό πίσω τερμάτισε ο Marcus Grönholm με ένα Peugeot 206 και τρίτος ήταν ο Tommi Mäkinen με ένα Mitsubishi Lancer Evo VI.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2017, ο Valtteri Bottas πήρε την τρίτη νίκη του στη σεζόν, επικρατώντας στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι. Εκκινώντας από την pole position, ο Φινλανδός επέδειξε εξαιρετικό ρυθμό και άφησε πίσω του τον πρωταθλητή Lewis Hamilton. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας στην F1 για τον Felipe Massa και τον Pascal Wehrlein.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles