spot_img

Η επιστροφή της Ferrari στην έρημο – 8 μήνες αργότερα

Μετά από οκτώ μήνες παράτασης, το GP Μπαχρέιν θα διεξαχθεί για την περιπετειώδη φετινή σεζόν και η Ferrari καλείται να συνεχίσει ένα σερί καλών αποτελεσμάτων.

Η πίστα του Sakhir προοριζόταν να αποτελέσει το δεύτερο Grand Prix της φετινής χρονιάς στην F1, με αρχική ημερομηνία την 22η Μαρτίου. Ωστόσο, η έξαρση της πανδημίας διαφοροποίησε δραματικά όλο το πρόγραμμα, οδηγώντας τον αγώνα αυτό σε μετάθεση προς το τέλος του χρόνου. Η παραδοσιακή χάραξη του Sakhir θα φιλοξενήσει το πρώτο από τα δύο GP στην περιοχή αυτή, εκκινώντας παράλληλα το τέταρτο σερί τριπλών αγωνιστικών τριημέρων για φέτος.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 26 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Ferrari επιστρέφει στο Μπαχρέιν, έχοντας ακόμη κατά νου τον δραματικό περσινό τερματισμό του Charles Leclerc. Ο νεαρός Μονεγάσκος προσέφερε στο κοινό ένα πρώτο δείγμα των ικανοτήτων του, κατακτώντας την πρώτη του pole position. Ηγήθηκε τον αγώνα για το μεγαλύτερο κομμάτι του, αλλά έχασε ισχύ στον κινητήρα λόγω προβλήματος και αρκέστηκε με την τρίτη θέση του βάθρου.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με το preview του GP Μπαχρέιν.

Οι δηλώσεις του Sebastian Vettel:

Αυτή η πίστα ήταν πάντα πολύ απαιτητική για τους οδηγούς και τα μονοθέσια. Οι θερμοκρασίες σε κάποια σημεία της ημέρας μπορούν να φτάσουν υψηλές τιμές. Η χάραξη αποτελεί ένα σημαντικό τεστ απόδοσης στα φρένα, με την πρόσφυση να είναι επίσης καθοριστική.
Δεν τρέξαμε ποτέ στο Μπαχρέιν στα τέλη του χρόνου, αλλά δεν θα αλλάξουν πολλά όσον αφορά τις θερμοκρασίες. Το μονοθέσιό μας έχει βελτιωθεί στους τελευταίους αγώνες και θέλω να δω πόσο ανταγωνιστικοί μπορούμε να γίνουμε σε αυτή την πίστα.

Οι δηλώσεις του Charles Leclerc:

Το συγκεκριμένο GP είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, διότι οι συνθήκες πίστας αλλάζουν σημαντικά μέσα στο τριήμερο. Στις πρώτες δοκιμές υπάρχει πολλή σκόνη από την άμμο της ερήμου. Όσο καθαρίζει η πίστα, η χάραξή της αρχίζει και γίνεται πολύ επίπονη για τα ελαστικά.
Οι θερμοκρασίες αλλάζουν πολύ επίσης, καθώς ξεκινάμε τον αγώνα στο σούρουπο και σε μια ζεστή πίστα. Όσο πέφτει ο ήλιος τόσο πέφτουν και οι θερμοκρασίες, κάτι που μας επιβάλλει να προσαρμόσουμε ανάλογα την οδήγησή μας.
Έχω καλές αναμνήσεις από πέρυσι, παρόλο που το φινάλε του αγώνα δεν ήταν όπως το φανταζόμουν. Ελπίζω να διατηρήσουμε την καλή φόρμα των πιο πρόσφατων αγώνων μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Παρακολουθήστε τους αγώνες στην Ουγγαρία και την Κίνα, για το Πρωτάθλημα F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles