spot_img

Σαν σήμερα, 26 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1958, ο Junior Roberts κέρδισε τον αγώνα 150 μιλίων στην οβάλ πίστα της Atlanta, στο φινάλε εκείνης της σεζόν για το NASCAR. Ξεπέρασε για ελάχιστη διαφορά τον Fireball Roberts και τρίτος τερμάτισε ο Lee Petty, ο οποίος κατέκτησε και το πρωτάθλημα με μια ασφαλή βαθμολογική διαφορά από τον Buck Baker.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1986, ο Nigel Mansell έχασε μια τεράστια ευκαιρία να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1. Κατά την είσοδο στο τελευταίο σκέλος του Grand Prix Αυστραλίας, το πίσω-αριστερό ελαστικό της Williams FW11 εξεράγη και ανάγκασε τον Βρετανό να εγκαταλείψει από την τρίτη θέση. Ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές του, ο Alain Prost, κέρδισε τελικά τον αγώνα και διατήρησε τον τίτλο του από την προηγούμενη χρονιά. Ο Mansell χρειάστηκε να περιμένει άλλα έξι χρόνια για να μπει στο μοναδικό club πρωταθλητών της F1. Ο Prost πλαισιώθηκε στο βάθρο από τον Nelson Piquet της Williams και τον Stefan Johansson της Ferrari.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 25 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1997, η F1 γνώρισε μια από τις ιστορικότερες μάχες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στην πίστα της Jerez και το Ευρωπαϊκό Grand Prix. Ο Michael Schumacher της Ferrari και ο Jacques Villeneuve της Williams ήταν οι πρωταγωνιστές. Οι δυο τους συγκρούστηκαν στα φρένα για την στροφή 6 του γύρου 48, με τον Γερμανό εν τέλει να καταλήγει στην αμμοπαγίδα και να εγκαταλείπει. Ο Villeneuve οδήγησε συντηρητικά το πληγωμένο μονοθέσιό του και τερμάτισε τρίτος, πίσω από από τις δύο McLaren των Mika Hakkinen και David Coulthard. Ο τερματισμός αυτός του εξασφάλισε το πρώτο και μοναδικό πρωτάθλημα της καριέρας του.

Σαν σήμερα το 2003, ο Gilles Panizzi κέρδισε το Rally Καταλονίας με την Peugeot, στέλνοντας έτσι την έκβαση του τίτλου για το WRC στον τελευταίο σταθμό της σεζόν: το Rally Μεγάλης Βρετανίας. Ο team-mate του Panizzi, Richard Burns, ήταν ένας από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος, με τη μοίρα ωστόσο να αποτρέπει τη συμμετοχή του στη μάχη αυτή. Το Νοέμβριο της ίδιας σεζόν, ελάχιστες μέρες πριν το τελευταίο rally, ο Βρετανός διαγνώστηκε με μια επικίνδυνη μορφή όγκου στον εγκέφαλο. Παρά τις πολλές ενέργειες των γιατρών και την αποφασιστικότητά του, ο Richards Burns δυστυχώς ηττήθηκε από τη νόσο, το Νοέμβριο του 2005.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles