spot_img

Σαν σήμερα, 25 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1958, ο Stuart Lewis-Evans άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Ο Βρετανός, έξι μέρες νωρίτερα, είχε μια άσχημη σύγκρουση στο Grand Prix του Μαρόκο, αποκομίζοντας έτσι σοβαρά εγκαύματα στα οποία τελικά υπέκυψε.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1964, ο John Surtees τερμάτισε δεύτερος στο Grand Prix Μεξικού ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά το μοναδικό του πρωτάθλημα στην F1. Με αυτό το επίτευγμα, ο Βρετανός έγινε ο πρώτος –και τελευταίος μέχρι σήμερα– οδηγός που κατέκτησε παγκόσμιο τίτλο τόσο για τους 2 όσο και για τους 4 τροχούς. Ο Jim Clark όδευε ολοταχώς για τη διατήρηση του τίτλου του από το 1963, αλλά ο κινητήρας του τον πρόδωσε στον προτελευταίο γύρο. Την πρωτοπορία πήρε ο Graham Hill, ο οποίος υπήρξε με τη σειρά του θύμα μηχανικού προβλήματος. Παράλληλα, ο Lorenzo Bandini έδωσε τη δεύτερη θέση του στον Surtees ώστε να σιγουρέψει τον τίτλο για τον ομόσταυλό του. Νικητής του αγώνα ήταν εν τέλει ο Dan Gurney.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 24 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1970, ο Jack Brabham ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την F1. Ιδρυτής της ομώνυμης ομάδας, ο Brabham κατέκτησε τρεις τίτλους στην F1 (1959, 1960 & 1966), με τον τελευταίο του μάλιστα να προέρχεται από δικό του μονοθέσιο – επίτευγμα που ενδεχομένως να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά.

Σαν σήμερα το 1980, η Porsche σημείωσε την δεύτερη και τελευταία της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC), κερδίζοντας στον Γύρο της Κορσικής. Νικητής ήταν ο Jean-Luc Thérier με μια 911, αφήνοντας πάνω από 10 λεπτά πίσω του το Fiat 131 Abarth του Walter Röhrl. Τρίτος ήταν ο Alain Coppier, επίσης με μια Porsche 911.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles