spot_img

Σαν σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1987, ο Kenneth Eriksson χάρισε στην Volkswagen την πρώτη της νίκη στο WRC, κερδίζοντας το Rally Ακτής Ελεφαντοστού με ένα Golf GTi. Ο Σουηδός τερμάτισε 20 λεπτά μπροστά από το Nissan 200SX του Shekhar Mehta και πάνω από μια ώρα μπροστά από το έτερο Golf του Erwin Weber. Η Volkswagen χρειάστηκε να περιμένει 26 χρόνια για τη δεύτερη νίκη της, η οποία τελικά ήρθε το 2013 στο Rally Σουηδίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 1993, ο Michael Schumacher κέρδισε το Grand Prix Πορτογαλίας τερματίζοντας μπροστά από τις πανίσχυρες Williams των Alain Prost και Damon Hill. Ο Γερμανός ξεπέρασε τον Prost μέσω της στρατηγικής των pit stops και πήρε τη δεύτερη νίκη του στην F1. Την ίδια ώρα, ο Prost αρκέστηκε στη δεύτερη θέση για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημά του. Ο Hill τερμάτισε τρίτος μετά από μια εντυπωσιακή ανάκαμψη, έχοντας κάνει μια πολύ κακή εκκίνηση.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1999, η ομάδα του Sir Jackie Stewart πήρε την μοναδική της νίκη στην F1, κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Grand Prix του Nürburgring δια χειρός Johnny Herbert. Ο αγώνας στιγματίστηκε από πολλές ανατροπές και ανακατατάξεις, οι οποίες αποτέλεσαν προϊόν των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jarno Trulli για την ομάδα της Prost και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Rubens Barrichello με την έτερη Stewart.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2004 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Grand Prix Κίνας στην ιστορία της F1, στην καινούρια πίστα της Shanghai. Νικητής του αγώνα ήταν ο Rubens Barrichello για την Ferrari, με δεύτερο τον Jenson Button της BAR-Honda και τρίτο τον Kimi Raikkonen της McLaren. Ο Michael Schumacher εκκίνησε από τις τελευταίες θέσεις εξαιτίας ενός λάθους που έκανε στις κατατακτήριες δοκιμές, αφήνοντας έτσι “ελεύθερο πεδίο” για τον team-mate του και τους οδηγούς που τον καταδίωκαν να διεκδικήσουν τη νίκη.

Σαν σήμερα

Ακούστε την εκπομπή μας “Slipstream” με την αξιολόγηση των ομάδων στο μέσον της σεζόν και καλεσμένο τον Alex Fontana.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles