spot_img

GP Καταλονίας FP3: O λόγος του El Diablo

O Fabio Quartararo ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη τελευταία περίοδο δοκιμών για το GP Καταλονίας, με αρκετές εκπλήξεις στην κατάταξη.

O Γάλλος βγήκε στο τέλος της διαδικασίας για να γράψει δύο χρονομετρημένες προσπάθειες και πήρε την 1η θέση. Με το 1:39.418 έφτασε κάτω από δευτερόλεπτο στο ρεκόρ πίστας και έστειλε μήνυμα για τις κατατακτήριες δοκιμές. Στο FP3 είδαμε τρομακτικά μικρές διαφορές, με την Yamaha να κάνει στο τέλος το 1-2. Ο Maverick Vinales έφερε την εργοστασιακή M1 στη 2η θέση. 0.044s μακριά από τον αναβάτη της SRT Yamaha και η μάχη τους στις κατατακτήριες θα είναι μεγάλη. Ο Miguel Oliveira έκανε έναν εξαιρετικό χρόνο στο τέλος και πήρε την 3η θέση και απευθείας πρόκριση στο Q2.

Στη διαδικασία αυτή είδαμε όλους τους αναβάτες να κάνουν το δικό τους Time Attack, όμως η πίστα έκρυβε κινδύνους. Η χαμηλή θερμοκρασία έκανε εύκολη τη πτώση, με τις δύο LCR Honda να έχουν πτώσεις.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην 4η θέση έκανε την έκπληξη και βρέθηκε ο Danilo Petrucci και ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Ducati. Όμως η διαφορά από τις Yamaha είναι στα 0.284s και πρέπει να βρουν κάτι ώστε να βελτιωθούν. Ο Johann Zarco έδειξε πως η ιταλική μοτοσυκλέτα έχει ρυθμό για 10άδα, ενώ στην 6η θέση ακολούθησε ο Pol Espargaro με τη δεύτερη KTM.

O Franco Morbidelli είδε τον καλύτερο γύρο του να ακυρώνεται, αλλά βρέθηκε 7ος μπροστά από τον Valentino Rossi. Οι Brad Binder και Joan Mir ακολούθησαν και πήραν τα τελευταία χρυσά εισιτήρια. Οι δέκα πρώτοι του FP3 πήραν απευθείας πρόκριση για το Q2.

Στο Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές θα δούμε πολύ δυνατούς συνδυασμούς. Οι δύο Pramac Ducati θα δώσουν τη μάχη με τον Alex Rins, τον Andrea Dovizioso αλλά και με τις LCR Honda. Οι εργοστασιακές Honda δείχνουν και πάλι να  είναι οι αδύναμοι κρίκοι, ενώ ο Aleix Espargaro δεν πίεσε όσο ήθελε.

Αποτελέσματα GP Καταλονίας FP3GP Καταλονίας FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles